Winst voor Wartburgia bij buurman JOS Watergraafsmeer

Het bijna traditionele burenduel (de velden van Wartburgia en JOS op Sportpark Drienburg grenzen aan elkaar), bood dit jaar zoals altijd veel strijd maar weinig spektakel.

Het waren de verdedigingslinies en beide middenvelden waar de meeste aandacht naar uitging. De bezoekers combineerden wat beter en hadden een licht overwicht, zonder tot veel kansen te komen. Ook de thuisclub kwam nauwelijks in de zestien van Wartburgia. Na een half uur spelen rolde een goed genomen corner van David van Paridon na een scrimmage uit het strafschopgebied van JOS en werd kiezelhard ingeschoten door Gijs Oostermeijer. 0-1 en dat bleef het ook tot de rust.

Na rust kantelde na wat aardige kansen voor Wartburgia op de 0-2 langzaam maar zeker de wedstrijd. JOS geloofde in de gelijkmaker en ging er met frisse moed tegenaan. Vele intense duels op alle plekken van het veld volgden en de buren werden steeds verder teruggedrongen. De Wartburgiaverdediging bleef echter ijzig kalm en gaf nauwelijks kansen weg. De ruimtes werden groter en de bezoekers waren een paar keer dichtbij de 0-2.

Na 97 minuten vond de goed leidende scheidsrechter het welletjes en wist Wartburgia na een zwakke serie eindelijk weer eens hoe winnen voelt en blijft JOS wat onder zijn stand in de onderste regionen bivakkeren. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto: Frank van Paridon