Home / Algemeen / Winst voor Wartburgia na intense wedstrijd tegen EVC

Winst voor Wartburgia na intense wedstrijd tegen EVC

In Edam ontving EVC nummer 3 Wartburgia. Het verschil op de rangrlijst was vooraf slechts 1 punt, alle reden dus om een spannende pot te verwachten. En dat werd het ook. In het eerste kwartier zette de thuisclub hoog druk, waar Wartburgia niet altijd even goed onder uit voetbalde, resulterend een in gevaarlijk schot van EVC dat net voorlangs ging. Daarna kwam Wartburgia beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in onder meer een kans voor Daan Tuerlings en net voor rust een bal van Tim Koning op de lat, na een mooie actie in het strafschopgebied. De 0-0 met rust was een goede afspiegeling van de krachtsverhouding.

Na rust was het Wartburgia dat EVC opjoeg en dat resulteerde in een aantal corners en wat hachelijke situaties in het 16-metergebied. In de 55ste minuut stoomde de uitblinkende Mitchell Vorstman op en gaf een voorzet op maat, die door Jesse Bollen prima werd ingekopt. Een verdiende 0-1 voorsprong, die er voor zorgde dat EVC moest komen. Het gaf Wartburgia de kans op een snelle omschakeling, waaruit een paar minuten later Daan Tuerlings na een knappe pass van Bollen de bal hard langs EVC’s keeper Sjors Out kon schieten. Met deze 0-2 in de 61ste minuut leek de wedstrijd beslist. Wartburgia bleef echter aandringen en had nogal wat mensen voor de bal, waardoor Vincent Wissels van dichtbij uit een goed uitgespeelde counter van dichtbij de aansluitingtreffer kon binnentikken, 1-2.

In het laatste half uur werd het een echt voetbalgevecht met veel slordigheden, soms wat te harde duels en een hoog baltempo. EVC zag een corner door alles en iedereen gemist worden en Daan Tuerlings miste alleen voor de keeper de kans op 1-3.
Een zwaarbevochten overwining voor Wartburgia dat door het onverwachte verlies van Pancratius de tweede plek weer in handen krijgt.

Volgende week treft Wartburgia koploper Buitenboys. Het mag dan een poging doen om het gat te verkleinen van 8 naar 5 punten. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto: Frank van Paridon

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)