Home / Algemeen / Winst voor Wartburgia op Buitenveldert, maar 1 goal te weinig voor tweede plaats

Winst voor Wartburgia op Buitenveldert, maar 1 goal te weinig voor tweede plaats

Buitenveldert en Wartburgia zijn traditioneel twee aan elkaar gewaagde ploegen. De laatste ontmoeting eindigde in een gelijkspel. Saillant detail: de trainer van de thuisploeg neemt volgend jaar de bezoekers onder zijn hoede.

Wartburgia werd geacht een flink aantal doelpunten te maken om de tweede plek veilig te stellen, Buitenveldert ging het om de eer. Wartburgia begon goed en geconcentreerd totdat de 16 werd bereikt en de bal alle kanten op ging behalve in het doel. Toch kwamen de bezoekers in de 21ste minuut op voorsprong. Een schot van Menno Bosch werd door de keeper niet goed verwerkt waarna Tobias van Kralingen vanuit een lastige hoek alsnog binnenwerkte. Daarna nauwelijks kansen voor Buitenveldert, terwijl Wartburgia zonder veel resultaat bleef drukken.

In de tweede helft was het middenvelder Daan van Dijk die opstoomde, de keeper voorbij speelde en beheerst de 0-2 binnenschoof. Daarna was het duidelijk dat het seizoen er bijna opzat voor de beide ploegen. Beide trainers probeerden met wat wissels nog wat nieuw elan te brengen, maar ook dat bleek tevergeefs. Wartburgia hing wat terug en probeerde zonder resultaat de buitenspelval van Buitenveldert te ontwijken. Pas in de 88ste minuut lukte dat voor Matthijs Raaymakers die de 0-3 binnenschoof na een mooie pass van Rutger Takken.

Het bleek ‘too little, too late’. EVC had in de slotfase tegen De Meer een vierde treffer gescoord en eindigde de competitie met één gescoord doelpunt meer. Het betekent dat Wartburgia als derde eindigt. Of dat uiteindelijk een voordeel of een nadeel is, zal komende zaterdag blijken als de nacompetitie start. Wartburgia gaat op bezoek bij EDO. Bekijk het hele programma voor de nacompetitie

Tekst en foto: Frank van Paridon

Send this to a friend