Winst voor ZOB in degradatiekraker tegen SCPB ’22

De kraker onderin de Eerste klasse A is zaterdagmiddag gewonnen voor ZOB. De ploeg uit Zuidoostbeemster boekte vorige week zijn eerste zege en wist die lijn tegen SCPB ’22 door te trekken. De Badhoevedorpers wachten nog altijd op de eerste driepunter van het seizoen.

“In de eerste helft stond het goed”, zag SCPB ’22 trainer Patrick van Leeuwen. Toch kwam zijn ploeg op een 0-1 achterstand, nadat Dominique Sweers te laat kwam en een speler van ZOB onderuit haalde. Kevin Hijlkema benutte de strafschop.

Meteen na rust viel de 0-2. De bal viel achter de verdediging van de Badhoevedorpers en Colin Coenderman kon de voorsprong voor ZOB verdubbelen. “Daarna hebben we een aantal wissels gebracht en die brachten wel weer wat vuur in de ploeg. We hebben toen ook genoeg kansen gehad op de aansluitingstreffer, met onder andere Dave Hertog en Bas Pel. Maar die viel helaas niet.” Uiteindelijk werd het via Janyro Purperhart ook nog 0-3.

Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop wacht SCPB ’22 nog op de eerste zege en het krijgt nog twee pittige tegenstanders: koploper Kolping Boys en nummer 3 Vitesse ’22. “Het is moeilijk voor ons, maar het enige wat we kunnen doen is hard blijven werken en positief blijven. We zijn in ons spel misschien nog iets te naïef en merken dat op dit niveau elk foutje wordt afgestraft”, zo ziet Van Leeuwen.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Eerste klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)