Winterkoning 3: DCG (3C)

De eerste competitiehelft zit er zo goed als op, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio in een elfdelige serie op een rijtje. In deel 3: DCG (3C), dat op koers ligt voor een snelle terugkeer naar de tweede klasse.

Na de degradatie afgelopen seizoen stond de nieuwe trainer Senel Cebar voor een zware klus. Een groot deel van de selectie was vertrokken en hij mocht een nieuwe eenheid smeden om DCG weer terug naar de tweede klasse te brengen. Bijna halverwege de competitie verloopt het goed op sportpark Ookmeer. De koppositie wordt weliswaar gedeeld met promovendus HBC; de Amsterdammers zijn als enige nog ongeslagen.

Slechts drie keer werd er puntverlies geleden. Tegen ZSGOWMS (0-0), Ouderkerk (3-3) en Diemen (2-2) werd gelijk gespeeld. De topper tegen HBC ging vlak voor de winter niet door vanwege de algehele afgelasting, anders had het directe duel om de koppositie voor een mooi slotstuk van 2018 kunnen zorgen.

Trainer
Cebar heeft het in zijn eerste maanden bij de club zo erg naar zijn zin dat hij vorige week zijn contract met liefst twee seizoenen verlengde. “De resultaten zijn goed, we hebben een leuk team. In korte tijd hebben we er toch een eenheid van kunnen maken. We spelen niet altijd denderend, er zijn genoeg verbeterpunten, maar er staat wel een team en we pakken de punten”, zei hij daarover.

Dat zijn ploeg hiertoe in staat zou zijn, had de oefenmeester niet zo snel verwacht. “In een eerste jaar moet je elkaar toch leren kennen en kijken of er een bepaalde chemie kan ontstaan.” Die chemie is er inmiddels overduidelijk, met genoeg spelers in de selectie die voor de trainer door het vuur gaan. “Het aanpassen is best geruisloos verlopen. Er zit genoeg kwaliteit in de groep, dan is het voor een trainer makkelijk om dingen toe te passen.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blikvanger
Eén van de vier spelers die met Cebar is meegekomen van AGB, Omar el Aamrani, slaagt erin zijn vorm door te trekken. Ook in het voor hem bekende witte tenue – El Aamrani speelde in de jeugd al voor DCG – scoort de aanvaller aan de lopende band. De teller staat na elf wedstrijden op acht goals, waaronder een hattrick tegen Ouderkerk. Hij heeft het logischerwijs naar zijn zin. “Zoals je kan zien aan de ranglijst”, vertelde El Aamrani eerder.

“De trainer bewijst dat hij een ware kampioenenmaker is, omdat hij van niets ook weer iets kan maken. Hij verdient echt de credits.” Dat is ook het doel bij DCG, nadat El Aamrani onder Cebar in 2016 en 2017 kampioen werd van respectievelijk de derde en tweede klasse. “Ik ga voor het kampioenschap en voor niets minder. Daar ben ik heel duidelijk en eerlijk over.”

Verwachting 2019
Het belangrijkste is promotie. Op welke manier, maakt zowel Cebar als El Aamrani niet uit. Zolang DCG volgend seizoen maar weer in de tweede klasse uitkomt. Cebar: “Via een kampioenschap of nacompetitie boeit mij vrij weinig. Ik zou graag in de tweede klasse willen komen. Het liefst dit jaar. Het moet op bepaalde momenten ook een beetje meezitten.”

Met sportief succes hoopt de oefenmeester de selectie bij elkaar te kunnen houden, nadat deze de afgelopen jaren een uittocht kende. “We zijn een groep geworden, we doen leuke dingen samen. De trainingsopkomst is goed. De basis is zeker gelegd. Ik hoop dat iedereen kiest voor het stukje plezier en ambitie bij DCG. Als we promoveren, ben ik ervan overtuigd dat zo’n 95 procent behouden blijft.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG