Winterkoning #5: SDZ (3C)

De eerste competitiehelft zit er zo goed als op, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio in een elfdelige serie op een rijtje. Vandaag in deel 5: SDZ, dat als nieuwkomer in de zondag derde klasse C direct lijkt door te stoten.

Aan de Transformatorweg zaten ze tijdens de zomerperiode niet stil. Na het kampioenschap in de vierde klasse werd met een halve selectie aan nieuwe spelers en Kai Meeuwsse als nieuwe trainer een plan gesmeed om direct hoge ogen te gooien. SDZ werd gezien als één van de titelkandidaten en maakt die hoge verwachtingen ook waar. Concurrent ZSGOWMS werd verslagen, Ouderkerk en Alliance’22 vernederd. De topper tegen naaste achtervolger RODA’23 werd echter vlak voor de winter afgelast, dus ontbreekt de kroon nog op de eerste seizoenshelft.

Het was een verrassing dat het kalenderjaar werd afgesloten met een tegenvallend 2-2 gelijkspel op bezoek bij hekkensluiter Diemen. “Ondanks alles ga ik door dat puntenverlies wel met een rotgevoel de winterstop in, omdat we de kans hebben laten liggen verder uit te lopen”, zei Meeuwsse daarover.

Trainer
Dat de eerste seizoenshelft zo zou verlopen had de oefenmeester niet verwacht, maar wel gehoopt. “Het doel was halverweg een plek in de top-3, op een paar punten van de koploper.” Dat de promovendus zich nu zelf winterkoning mag noemen, betekent dat zij voor op schema lopen. “De speelwijze is duidelijk, we zijn bezig de laatste details in te vullen. Teams gaan zich ook steeds meer op ons instellen. Dan kan er een keer een zeperd tussen zitten, dat is niet erg. We maken wel echt stappen.”

Meeuwsse verlengde voor de Kerstdagen zijn contract omdat ‘er iets moois aan het gebeuren is bij SDZ’. Daar wil hij graag onderdeel van uitmaken. “De sfeer is top, we zijn goed bezig. SDZ is op een nieuwe manier gaan werken, met een aantal nieuwe spelers, en dat vergt aanpassingen. Het proces gaat de goede kant op, dat willen wij straks ook op een hoger niveau laten zien.”

Blikvanger
Tim Klaasen-Bos is dit seizoen verder gegaan met waar hij het vorige was geëindigd: het maken van doelpunten. In de eerste elf wedstrijden was de spits goed voor twaalf treffers. “De doelpunten zijn er, maar ik ben nog wel kritisch over mijn veldspel. Dat ik nog meer moet kunnen brengen in wedstrijden. Anderen in stelling brengen bijvoorbeeld, iets wat aan het begin van het seizoen goed ging.”

Verder dan dit seizoen wil de topschutter nog niet kijken. “We merken dat we nu een groep hebben staan die ook dit seizoen aardig wat op de mat kan leggen. Maar we zijn een promovendus, dus eigenlijk mag je niet teveel willen. De ambities zijn zorgen voor later. We moeten eerst gewoon in deze competitie doen wat we moeten doen.”

Verwachting 2018
Resultaten uit het verleden bieden vaak geen garantie voor de toekomst, behalve bij Meeuwsse. “Ik weet niet hoe het kan, maar mijn teams halen altijd meer punten in de tweede seizoenshelft. Ik denk dat het door het proces komt, dat we nu aan het finetunen zijn, en de breedte van de selectie. Er komen ook nog een paar spelers terug van lang blessureleed, dus het kan na de winter eigenlijk alleen maar beter.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!