Aanvallend niet goed genoeg en verdedigend kwetsbaar. Martinus moet een nieuwe nederlaag slikken

Wisselvallig Sporting Martinus haakt (tijdelijk) af in titelstrijd

Na een magistrale eerste seizoenshelft, waarin het niet één keer verloor, lijkt Sporting Martinus eventjes de weg kwijt te zijn. Het verloor zondagmiddag van (degradatiekandidaat) SO Soest met 2-3 en de koppositie, die het zo lang vast hield, raakt met de week verder uit zicht. Omdat ZSGOWMS zondagmiddag verloor bij koploper SCPB, competitie-genoot RODA’23 laagvlieger Altior met ruime cijfers versloeg is de autoriteit van Martinus achterhaald. RODA’23 hijgt hun plaatsgenoot letterlijk en in figuurlijke zin in de nek in strijd om de derde plaats.

Hoewel de schade nog prima te overbruggen is, met nog zeven competitiewedstrijden te gaan, is er van een vrolijke stemming in Amstelveen geen sprake meer. Tom Verhoek, teleurgesteld in het resultaat van zondagmiddag ziet het iets minder rooskleurig: “Het is te wisselvallig. Dat is de eerlijke en simpele conclusie. Ik zie van mijn team prachtige aanvallen, afgewisseld met het weggegeven van doelpunten. De simpele en pijnlijke conclusie is dat wij allemaal hadden gehoopt dat we verder waren als het niveau wat wij nu laten zien. Wij hadden nog heel graag ZSGOWMS, RODA’23 en SCPB’22 getroffen als het nog écht ergens om ging. Dat is (even) niet meer zo. Als ik relativeer is het heel knap dat we in maart al veilig gespeeld zijn en een periodetitel binnen hebben. Maar heel stiekem had ik gehoopt op nog meer.”

Door vakanties, weekenden weg en ander soort ongemak heeft Martinus de afgelopen periode een jasje uitgedaan. Verhoek: “We gaan de opgelopen schade en fitheid proberen te herstellen de komende maanden. Dan wacht ons in juni een mooi toetje.”

martinus

SO Soest was in Amstelveen via Olav Kuus en Luc Hooft op een 0-2 voorsprong gekomen, voordat Martinus in de laatste fase iets terug kon doen aan de tussenstand op het scorebord. Luka Misumi maakte voor Martinus de score voor het oog iets dragelijker (1-2) door een benutte penalty. Achraf Chidar maakte echter de 1-3 voor Soest. Heel even dacht Martinus met de aansluitingstreffer van Ralph Jurka – goede kopstoot – dat er wellicht toch nog één punt in zat, direct na het doelpunt van Soest. De resterende speeltijd bleek te kort, het was nagelbijten aan beide kanten. Het bleef 2-3, een uitslag waar ze bij SO Soest heel blij mee waren, een totale ontlading volgde. Martinus droop af richting eigen kleedkamer en kan zich waarschijnlijk al gaan richten op de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Maar, ‘it ain’t over till the fat lady sings’.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)