Home / Algemeen / Wonderdoelpunt Zwaluwen’30 kost FC Aalsmeer een punt

Wonderdoelpunt Zwaluwen’30 kost FC Aalsmeer een punt

Tachtig minuten lang leek het er op dat er niet gescoord zou worden in Aalsmeer. Het duel tussen FC Aalsmeer en Zwaluwen’30 in de zaterdag eerste klasse A was een matige vertoning. Totdat Thomas Hand tot ieders verbazing eens besloot uit te halen en de wedstrijd toch een winnaar kreeg: 0-1.

“Ik zag ‘m er zo indalen. Hij schoot die bal er zó goed in. Stijf in het kruis. Je verwacht het niet.” Aalsmeer-trainer Cor van Garderen zag zijn ploeg weliswaar met lege handen eindigen, het doelpunt mocht er volgens de oefenmeester zijn. “Een goal uit het niets. Want het was een typische 0-0 wedstrijd en verdiende ook geen winnaar. Allebei hebben we geen uitgespeelde kansen gehad, op die ene bal na.”

Van Garderen moest voor de zoveelste keer improviseren. Wouter Winters was geschorst, Lulinho Martins verblijft deze maanden voor zijn stage op Malta, aanvoerder Burak Sitil stond ondanks zijn griep in het veld, Calvin Koster was geblesseerd en probeerde tevergeefs toch te spelen en ook Michal Kocon ontbrak. “Ik mis gewoon teveel spelers om zo’n wedstrijd te beslissen. De jongens die wel speelden hebben zich kapot gewerkt, maar wij hebben doelpunten nodig. Ik ga mij zeker niet verstoppen, want ik vind dat je dan nog steeds een goed elftal kan neerzetten en die elf moeten het dan doen. We scoren alleen moeilijk. Dat is de realiteit.”

Ook tegen Zwaluwen’30 brak dat de ploeg op. Twee van de drie aanvallers die in de basis stonden aan het begin van het seizoen, zijn nu niet beschikbaar. “Ik had Lilinho Martins en Epi Kraemer, maar zij zijn meer flankspelers dan echte doelpuntenmakers. Ik hoop dat we deze twee vrije weken goed kunnen gebruiken om ons op te lappen en een paar spelers terugkrijgen. Want die voetbalvrije periode komt ons zeker gelegen.”

Na de tegentreffer probeerde Van Garderen in de resterende zes minuten nog iets te forceren, maar dat maakte het spel van de thuisploeg er niet beter op. FC Aalsmeer was simpelweg aanvallend onmachtig. Ondanks de nederlaag blijven de Aalsmeerders op de zevende plaats staan. Op 10 maart wacht de uitwedstrijd bij subtopper Volendam.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)