Wonderschone goal Benhammouch, maar slechts 1 punt voor DCG

Net als vorige week zorgde een late tegentreffer ervoor dat DCG niet 3 maar 1 punt overhoudt. Dit keer was het Soest dat een paar minuten voor tijd de 2-2 maakte.

Het eerste half uur was van beide kanten wat gezapig, met weinig kansen. Daarna was het eigenlijk uit het niets Soest dat bij de eerste kans via Corné Parol meteen op voorsprong kwam. Een domper voor DCG, maar dat herpakte zich goed, met een wonderschone goal van Anass Benhammouch. Ter hoogte van de middenlijn nam hij de bal vanuit de lucht in een keer op de wreef en besloot op doel te vuren, aangezien de keeper een stukje voor zijn doel stond. “Ik riep nog: ‘wat doe je nou, waarom schieten van zo ver?’ Maar die bal gaat zo de kruising in”, aldus Senel Cebar over de gelijkmaker. Niet alleen de DCG-trainer was wat beduusd van de goal, dat waren ze bij Soest blijkbaar ook. Want niet veel later kon DCG op voorsprong komen. Walid Mabrouk was na een goede individuele actie in de gelegenheid om te schieten, maar legde af op Benhammouch, die scoorde.

In de tweede helft was het spel wat levendiger dan in de eerste helft, ook omdat Soest uiteraard op zoek ging naar de gelijkmaker. Via Omar el Amrani, Mabrouk en Benhammouch had DCG kansen op 3-1, maar die werden niet benut. Daardoor bleef Soest in de wedstrijd en kon Thijmen Volmer een paar minuten voor tijd uit een hoekschop de 2-2 binnen koppen.

Zo schiet DCG op de ranglijst eigenlijk weer niets op: “Het is vervelend dat we steeds zo laat een goal incasseren. Maar als we naar het positieve kijken, dan hebben we de afgelopen vier wedstrijden niet verloren. We begonnen met een hele vervelende reeks, dus dan is dat gewoon fijn. Hopelijk kunnen we in 2022 eindelijk ons eigen voetbal gaan laten zien, zoals we graag willen spelen”, aldus Cebar.