Home / slideshow / Wulffraat leidt AMVJ naar eerste driepunter

Wulffraat leidt AMVJ naar eerste driepunter

AMVJ heeft zaterdagmiddag zijn eerste drie punten van het competitieseizoen behaald. De Amstelveners, die afgelopen week nog met 1-1 gelijkspeelden tegen DVVA, wonnen op bezoek bij FC Zaandam met 0-2 door twee doelpunten van Tim Wulffraat.

Bekijk hier de uitslagen en stand in Zaterdag 2a

De bezoekers hadden in de openingsfase het betere van het spel, al schrok de ploeg van Ricky Kumar wel van het systeem dat FC Zaandam hanteerde. De club besloot met een 4-4-2 opstelling aan de wedstrijd te beginnen en vooral te gokken op de counter. FC Zaandam zocht in deze situaties centrumspits Serdar Ozturk, die de aanval een vervolg moest geven. AMVJ had daar veel moeite mee en kwam regelmatig een mannetje tekort op het middenveld. Desondanks lukte het AMVJ om op voorsprong te komen. Na een half uur spelen kwam de bal terecht bij Wulffraat die een één-twee aanging met Lionell Grootfaam. Wulffraat stond vervolgens vrij voor de keeper en plaatste de bal in de verre hoek. Nog voor rust scoorde Wulffraat ook het tweede doelpunt van de wedstrijd. Een minuut voor de pauze kreeg AMVJ een vrije trap aan de zijkant van het veld, waarachter Thijs de Graaff ging staan. Hij slingerde de bal voor en legde deze op het hoofd van Wulffraat: 0-2.

Door de ruime voorsprong in de rust zat er voor FC Zaandam niets anders op dan in het tweede gedeelte van de wedstrijd meer pressing naar voren te zetten. Het zorgde voor AMVJ direct voor meer ruimte om de tegenaanval te maken, al kwamen de bezoekers daar niet echt aan toe. Het resulteerde in een mindere tweede helft van beide kanten, waarbij zowel door AMVJ als door FC Zaandam nauwelijks tot geen kansen werden gecreëerd. De gastheer werd eenmaal gevaarlijk via Ozturk. De aanvaller kreeg de bal voor zijn voeten en besloot om AMVJ-sluitpost Maksim van Ingen onder schot te nemen. De keeper slaagde er echter in om de bal tegen te houden, waardoor AMVJ met een 0-2 overwinning huiswaarts kon.

Na het gelijke spel van afgelopen week was het voor Kumar een opluchting dat zijn ploeg het tweede duel wel won. “Wij hebben tegen Zaandam een uitstekende overwinning geboekt”, vertelde hij na afloop. “Ik denk dat we de wedstrijd zakelijk hebben aangepakt. Het was natuurlijk heerlijk dat we nog voor rust op een ruime voorsprong kwamen en gedurende de wedstrijd zo weinig weggaven. Wat we ons wel kunnen aanrekenen is dat we Zaandam te lang in leven hebben gehouden. Wanneer we eerder op een 0-3 voorsprong waren gekomen, hadden we de wedstrijd nog simpeler uitgespeeld. Maar over het algemeen ben ik tevreden.” Aankomende zaterdag wacht voor AMVJ een thuisduel tegen Purmersteijn, waarna de club op bezoek gaat bij Zandvoort.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Send this to a friend