WV gaat kopje onder bij BOL en lijkt handhaving te kunnen vergeten

Voor WV-HEDW stond zaterdagmiddag een zespuntenwedstrijd bij BOL op de planning. Na de 5-4 zege van vorige week op Hollandia, was er bij de Amsterdammers weer wat hoop ontstaan dat rechtstreekse degradatie nog was af te wenden. De volgende stap daarvoor moest gezet worden op het kletsnatte grasveld in Broek op Langedijk, bij concurrent BOL, dat ook nog lang niet veilig was.

De thuisploeg kwam echter al binnen tien minuten op voorsprong, waardoor WV-HEDW achter de feiten aan liep. Met een vrije trap van Ashraf Azzouz op de paal was het halverwege de eerste helft wel dichtbij de gelijkmaker. Maar voordat er een Amsterdamse goal viel, werd het eerst nog 2-0. Jurre van Lingen krulde de bal in de bovenhoek. WV reageerde meteen met de aansluitingstreffer van Tim Correia en met een 2-1 stand gingen beide ploegen rusten.

Na rust gebeurde er hetzelfde. Nadat Lex Duys de marge van BOL weer had vergroot naar twee goals, was het weer Correia die voor de aansluitingstreffer zorgde, dit keer uit een corner van Azzouz. WV wist dat er een resultaat behaald moest worden en wisselde in de slotfase aanvallend, maar er kwam geen verandering meer in de stand.

Bovendien bereikte de ploeg het slechte nieuws dat zowel DHSC en ARC hun duel hadden gewonnen. Dat betekent dat het gat voor WV-HEDW naar plek 14 nu 5 punten is, met nog slechts 4 duels te gaan. De Amsterdammers wacht daarmee een pittige missie. Over twee weken is de eerste tegenstander op die missie HBC. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)