Boris Santen WV-HEDW

WV-HEDW al zeker van knock-outfase na zege op Marken

Na twee duels in de beker is WV-HEDW al zeker van de knock-outfase. De ploeg won vorige week van Spartanen en zaterdag werd op Marken opnieuw gewonnen: 1-4. Omdat AFC ’34 ook op 6 punten uit 2 duels staat, is al duidelijk dat beide ploegen door zijn en wordt er zaterdag vooral om de eer gespeeld.

Marken, dat onder leiding staat van Ron van der Velde, kwam nog wel op voorsprong. Na een klein kwartier was het Luke de Waart die de score opende. Daarna trok WV-HEDW de wedstrijd meer naar zich toe, maar wist het nog niet echt gevaarlijk te worden. Dat lukte pas na ongeveer een half uur, toen Mick van Moerkerk een lobje over de lat zag gaan. Met een achterstand gingen de Amsterdammers de rust in.

Met Tim Correia en Kick van Aelst in de ploeg, wilde WV-HEDW duidelijk snel het tij laten keren. En dat lukte ook bijzonder snel na rust. Al na twee minuten schoot Correia de 1-1 binnen en daarna ging het hard. Een paar minuten later kreeg Correia een penalty mee en die werd keurig benut door Van Aelst. Nog eens twee minuten later was het alweer raak, dit keer via Boris Santen.

Daarna kabbelde de wedstrijd wat voort, maar wisten de bezoekers er halverwege de tweede helft nog wel een goaltje bij te prikken. Ook die goal kwam op naam van Santen. Voor Marken kreeg Roy Honingh nog een kans, maar zijn inzet eindigde op de paal. Spannend werd het niet meer.

Zaterdag dus voor WV-HEDW het afsluitende pouleduel, thuis tegen AFC ’34 om 17.00.