OLYMPUS DIGITAL CAMERA

WV-HEDW bekert door na ruime winst op Hoofdklasser

WV-HEDW heeft de volgende ronde van de Beker bereikt. Het elftal, dat in de Eerste Klasse zaterdag uitkomt, won met 4-1 van Velsen, een club uit de Hoofdklasse zondag.

Vroege voorsprong

Het duel ging voortvarend van start, want binnen twee minuten viel al de openingstreffer. Door een grote fout in de verdediging van Velsen kon Tim Correia de bal zomaar oppikken. Hij rende richting het doel en werkte hard in de rechterhoek af: 1-0. Een betere start had WV-HEDW, dat onder meer de gehele voorhoede miste, niet kunnen wensen. De thuisploeg bleef aanvallen en creëerde kansen. Danny Blom haalde onder meer hard uit, maar keeper Nino Pels hield de bal tegen. Minder dan een minuut later viel alsnog de 2-0. Kick van Aelst kreeg de bal uit een ingooi en haalde verwoestend uit. Hij liet daarmee de keeper van Velsen kansloos.

De tweede goal was voor Velsen een forse klap in het gezicht. De bezoekers kwamen niet door de sterke organisatie van WV-HEDW heen en de Amsterdammers maakten dankbaar gebruik van het balverlies van de tegenstander. Dat kwam onder meer door het druk zetten van het elftal van trainer Marcel Valk. Daarmee dwong het Velsen meermaals de lange bal de spelen. Het derde doelpunt viel dan ook niet bepaald uit het niets, al maakte de keeper een behoorlijke blunder. Boris Santen schoot namelijk van grote afstand op doel. Het leek erop dat de doelverdediger zijn schot eenvoudig kon vangen, maar niets was minder waar. Hij liet de bal door zijn handen heen glippen, waardoor het 3-0 stond voor WV-HEDW. Dat was ook de ruststand.

Volgende ronde

Velsen moest de tweede helft komen en probeerde vlak na rust de aansluitingstreffer te maken. Het kreeg de eerste tien minuten het overwicht in balbezit. Desondanks was de ploeg van trainer Martin Haar niet bij machten om tot grote kansen te komen. De mogelijkheden die het kreeg, kwamen voort uit een aantal vrije trappen die het op enkele gevaarlijke plekken kreeg. De eerste vrije trap belandde echter in de handen van de keeper, die de bal knap uit de bovenhoek haalde, terwijl de tweede vrije trap in de muur verdween.

Het was vervolgens niet Velsen die de 3-1 maakte, maar WV-HEDW dat opnieuw scoorde. Het kreeg namelijk een hoekschop, waaruit snoeihard op de lat werd gekopt. De bal kwam terug het spel in en uit de rebound was het alsnog raak. Danny Blom werkte deze keer de bal achter de keeper: 4-0. Het leek de genadeklap voor Velsen, maar uit de volgende aanval scoorde de bezoekers alsnog hun eerste doelpunt van de wedstrijd. Gilermo Pengel was degene die de bal het beslissende tikje gaf. Het gaf Velsen wat hoop, maar tot grote kansen kwam het niet meer. Aan de andere kant was WV-HEDW nog wel een aantal keer gevaarlijk, maar scherpte ontbrak. Dankzij de 4-1 overwinning zit WV-HEDW bij de laatste 32 ploegen in de Beker.

Tevreden

Trainer Marcel Valk was meer dan tevreden na de puike overwinning van zijn ploeg. “Als je na zo’n korte tijd al met 3-0 voorstaat, dan is dat natuurlijk geweldig. We gingen de wedstrijd in met de boodschap: het eerste kwartier doorkomen en daarna kijken wat mogelijk is. Dan is het natuurlijk mooi dat je deze prestatie op de mat legt. Ik moet daarbij complimenten geven aan de voorhoede, die door blessures helemaal was vernieuwd. Die speelden vandaag uitstekend.”

Nu de volgende ronde van de Beker is bereikt, gaat de WV-HEDW-selectie genieten van de winterstop. In januari staat een reis naar Sevilla op het programma, waarin het zich gaat voorbereiden op de tweede seizoenshelft. “Het is heerlijk dat je op deze manier het jaar eindigt. We hebben namelijk een goed eerste seizoenshelft gedraaid, dus dan was het zonde geweest als we vandaag minder hadden gespeeld. Nu kunnen we met een goed gevoel naar volgend jaar kijken.”

Tekst: Jordi Smit