WV-HEDW bereidt zich met vernieuwde selectie voor op seizoen in de eerste klasse

Na een goed eerste seizoen in de Vierde Divisie had WV-HEDW het dit seizoen erg lastig op dat niveau. Het leek zelfs direct te gaan degraderen, maar op de laatste reguliere speeldag volgde er een miraculeuze voorlopige ontsnapping. Het bleek uitstel van executie, want in de tweede ronde van de nacompetitie ging WV-HEDW tegen competitiegenoot BOL alsnog kopje onder. De ploeg is daardoor dan ook weer eersteklasser.

In 2021/2022 werd het op dat niveau oppermachtig kampioen. Maar van de ploeg die dat bewerkstelligde, zijn komend seizoen weinig namen meer over. De selectie van de Amsterdammers gaat flink op de schop. Zo vertrekken Nick Lammers en Joost Heij beiden naar Swift en vertrekt topscorer en sterkhouder Tim Correia naar Derde Divisionist Ajax. Ook Ashraf Azzouz verlaat de zaterdagselectie, maar blijft binnen de club. Hij komt volgend seizoen uit voor de zondagselectie, die is gepromoveerd naar de tweede klasse. Verder laten ook Lancine Bamba (HBOK), Jordy Kreeberg (Waterwijk) en Ruben Zandwijken (FC Aalsmeer) de ploeg.

Daar tegenover staat ook dat een aantal oude bekenden weer terugkeren naar Sportpark Middenmeer. Sureyo Macrander keert na seizoen met FC Rijnvogels in de Derde Divisie weer terug met veel extra ervaring. Damien de Vegt keert terug na een seizoen met De Meer zaterdag in de vierde klasse en ook Dylan Cardol keert terug.

Verder heeft WV-HEDW keeper Loek Jacobs aan zich weten te binden. De Limburgse doelman was eerder actief in Amsterdam bij OSV. De afgelopen twee seizoenen speelde hij weer bij zijn jeugdclub MMC Weert, maar komend seizoen is hij dus terug in Amsterdam. Daarnaast komt Tyrel Perri over van Swift, Younes Seghrouchni van SJC en Tijn Doornbos van Koninklijke HFC. Tot slot neemt trainer Kelly Giessen twee spelers mee van De Dijk: Benjamin Boersma en Hisham Akasri.

Daarmee heeft WV-HEDW zijn selectie voor komend seizoen rond. De club zal snel willen terugkeren in de Vierde Divisie, maar hoe groot de kansen daarvoor zijn zal toch ook deels afhangen van de competitie-indeling. Na jaren van versterkte degradatie zijn er komend seizoen nog acht poules over in de eerste klasse. De indeling daarvan zal op vrijdag 5 juli bekend zijn.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)