WV-HEDW door winst nu gedeeld koploper

Zaterdag nam WV-HEDW het op tegen FC De Bilt. De ploeg uit de gelijknamige plaats draagt de rode lantaarn in de zaterdag eerste klasse A. Terwijl de Amsterdammers bovenin meedraaien. Bij winst was het voor WV-HEDW zelfs mogelijk om alleen aan kop te komen. Mocht de wedstrijd tussen de nummer 1, Huizen, en 2, Scherpenzeel, gelijk eindigen zouden de Amsterdammers alleen aan kop komen te staan. WV-HEDW wist wel te winnen, maar dat deed Scherpenzeel ook. Hierdoor gaan beide ploegen samen aan de leiding, in punten staan de twee teams gelijk, maar ook met het doelsaldo.

In de derde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een corner werd de afvallende bal opnieuw ingebracht. Rico Bouwmans was nog in het strafschop gebied en kopte de bal terug. Hierdoor kon Joost Heij gemakkelijk scoren. Na elf minuten kwam De Bilt op gelijke hoogte. De thuisploeg kon omschakelen nadat WV-HEDW de bal verloor, vervolgens konden de verdedigers de aanval niet meer stuiten. Het doelpunt werd gemaakt door Robin Nootenboom. Voordat er een half uur was gespeeld, kwam WV-HEDW op een 1-2 voorsprong. Spits Heij werd aangespeeld. zijn tegenstander raakte de bal nog wel maar de aanvaller kon de bal meenemen. Heij legde de bal af op Tim Correia. De nummer 10 van de Amsterdammers gemakkelijk binnen schieten. Voor rust was er nog een klein opstootje, nadat Kick van Aelst de omschakeling van De Bilt eruit wilde halen. Zijn tackle was te laat en Van Aelst kreeg terecht de gele kaart. De Bilt claimde daarna nog een penalty, nadat Nik Gabel van WV-HEDW de bal op de arm zou hebben gekregen. De scheidsrechter, Lizzy van der Helm, wuifde het weg.

Binnen een minuut na rust had WV-HEDW op 1-3 moeten komen. Heij gaf de bal mee aan de diepgaande Mick van Moerkerk. Het schot werd door de doelman van De Bilt gekeerd, daar had meer in gezeten voor de Amsterdammers. Na een overtreding lag Van Aelst op de grond, echter dacht Ashraf Azzouz er niet aan om de bal uit te spelen. Hij zag dat de doelman te ver voor zijn doel stond en schoot van 25 meter. De bal van Azzouz daalde snel en spatte uiteen op de lat. Na een uur kwamen de Amsterdammers wel op 1-3. Heij werd vrij voor de keeper gezet door een splijtende pass van verdediger Nick Lammers. De inzet van Heij raakte wel de paal, maar de rebound deed het net bollen. Na de derde goal van de bezoekers werd het duel vooral op het middenveld uitgevochten, aangezien De Bilt nog de aansluitingstreffer wilde forceren. Tot grote kansen kwamen beide ploegen niet. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Helm kon WV-HEDW terugkijken op een mooi resultaat in De Bilt.

Door de zege van WV-HEDW en de zege van Scherpenzeel gaan de beide ploegen nu samen aan kop in de zaterdag eerste klasse A. Volgende week ontvangt WV-HEDW Roda ’46 uit Leusden, terwijl Scherpenzeel naar AFC gaat. De aankomende speelronde is de laatste wedstrijd van de eerste periode. Ook Huizen kan zich nog kronen tot periode kampioen, mocht het winnen en Scherpenzeel en WV-HEDW punten verspelen.