WV-HEDW en AFC’34 in evenwicht (1-1)

Zowel WV-HEDW als AFC’34 waren voorafgaand aan de wedstrijd al geplaatst voor de volgende ronde in de districtsbeker. Allebei de ploegen hadden de maximale score behaald tegen SV Marken en Spartanen. Op Sportpark Middenmeer ging het alleen nog om de groepswinst. Natuurlijk willen beide ploegen ook een goede generale repetitie draaien voordat volgende week de competitie begint.

De wedstrijd werd gespeeld met een hoge intensiteit. Beide teams vielen vol passie aan, dat zorgde ervoor dat het spel rap heen en weer ging. In het begin van de wedstrijd ging een lob van de bezoekers tegen de buitenkant van de paal, daar hadden de Alkmaarders al direct op voorsprong kunnen komen. Na kwartier een vloeiende aanval van AFC’34. De jonge Gijs Brouwer, geboren in 2002 en eigenlijk nog speler van de O19, schoot de bal buiten bereik van WV-HEDW-doelman Matthijs Kuiper binnen. Het waren de bezoekers uit Alkmaar die vervolgens het meeste gevaar stichtten. Uit schoten en hoekschoppen werd het af en toe spannend in de zestien van de Amsterdammers. WV-HEDW, zonder de geschorste trainer Marcel Valk,  was af en toe vanaf de linkerkant met aanvoerder Mick van Moerkerk dreigend. Alleen in de laatste fase stond het vizier bij de Amsterdammers niet op scherp. Daarentegen was dit ook het geval bij AFC’34. Michael van Os had de hoek voor het uitzoeken, maar Kuiper van WV-HEDW zorgde ervoor dat zijn team niet tegen een 0-2 achterstand aankeek.

In de rust wisselde de thuisploeg gelijk meerdere keren. Het tempo aan de bal ging in de tweede helft omhoog bij de Amsterdammers. Daarnaast kreeg WV-HEDW meer grip op de Alkmaarders. Nadat invaller Mervelinio Olijfveld een tegenstander omspeelde, werd WV-HEDW-spits Joost Heij naar de grond gewerkt. Kick van Aelst ging achter de bal staan en schoot deze weergaloos binnen, vanaf zo’n 23 meter van het doel. Gedurende de tweede helft deelde beide enkele speldenprikjes uit. WV-HEDW moest de laatste tien minuten wel met een man minder verder. Jordy Dijkhuizen kreeg een rode kaart wegens vermeend natrappen. In de laatste minuut dacht AFC’34 er nog met de winst vandoor te gaan. Na gerommel in de zestien belandde de bal van Ali Deveci op de lat.

Wegens de schorsing van Valk stond Sjaak Tersteeg als oefenmeester langs de lijn, geassisteerd door Jeffrey Ruhe. Volgende week neemt WV-HEDW het op tegen Zwaluwen 30 uit Hoorn. Vorig jaar werd er tegen de ploeg tweemaal gelijkgespeeld. Klik hier voor de het overige programma van de eerste klasse zaterdag.