Home / slideshow / WV-HEDW en ING verlengen samenwerking: “We horen bij elkaar”

WV-HEDW en ING verlengen samenwerking: “We horen bij elkaar”

WV-HEDW en ING hebben het sponsorcontract voor drie jaar verlengd. Dat maakte de Amsterdamse vereniging deze week bekend. De twee partijen zijn al sinds 2008 aan elkaar verbonden, waardoor de verlenging van de samenwerking niet bepaald als een verrassing kwam.

Ruim tien jaar geleden begon de samenwerking, destijds nog onder de noemer van de Postbank. Inmiddels zijn WV-HEDW en ING niet meer van elkaar te scheiden. “Het is fantastisch dat ING het amateurvoetbal zo stimuleert”, stelt voorzitter Ronald Nijsen. “Ik ben met het verlengen van onze deal dan ook alleen maar blij, want we horen bij elkaar.” Een kwart van het bedrag moet van ING worden besteed aan het vrouwelijk kader. Voor WV-HEDW is dit echter geen enkel probleem. “We hebben in onze vrouwenafdeling al zes seniorenteams en één 30+-team. Daarnaast hebben we elf meidenteams en veel jongere meisjes die in jongensteams spelen. Bij elkaar zijn dat 317 vrouwelijke leden van de 2000 leden die we binnen de club hebben. De komende jaren willen we zo’n twintig meisjes per jaar aannemen. Van daaruit hopen we verder te groeien.”

Nijsen merkt dat de meiden en vrouwen binnen de vereniging zorgen voor een goede sfeer. “Het is jammer dat we het dit jaar niet kunnen doen, maar het kerstdiner met drie selectieteams van de mannen en twee selectieteams van de vrouwen van afgelopen jaar was fantastisch. We waren met 110 voetballers die allemaal door elkaar heen aan tafel zaten.” De teams zijn geen onbekende van elkaar, want ze kijken op zaterdagmiddag regelmatig naar elkaars wedstrijden. “Het eerste team van de mannen speelt zijn thuiswedstrijden vóór de Vrouwen 1, die om 16.45 uur voetbalt. Daardoor kijken de teams regelmatig naar elkaar, wat natuurlijk hartstikke leuk is voor de onderlinge binding.”

Het sponsorbedrag dat WV-HEDW van ING krijgt, gaat de club grotendeels gebruiken om het huidige beleid binnen de vrouwentak te financieren. “We zorgen bijvoorbeeld voor goede trainers en materialen en voor de selectieteams voor kleding en een spelersbus voor verre uitwedstrijden. Dat kunnen we met het sponsorbedrag van ING grotendeels bewerkstelligen.” Bovendien wil de voorzitter het bedrag gebruiken om dingen nóg beter te doen. “We hopen de komende jaren door te groeien naar 350 vrouwelijke leden en minstens twee meisjesteams op elk niveau. Daarvoor zijn we hard op weg: alleen bij de Onder 17 en Onder 19 is dit nog niet het geval.” De groei is voor WV-HEDW overigens niet eenvoudig, want de vereniging zit al behoorlijk aan zijn max met het aantal leden. “Vooral op zaterdag zitten we aan onze limiet. Een goede oplossing zou zijn om de meisjes Onder 15 en hoger – net als de jongens – op zondag te laten spelen. De KNVB staat daarachter, maar dan moeten er eerst voldoende clubs zijn die dat ook graag willen. Hopelijk gaat die interesse de komende periode groeien.”

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend