WV-HEDW en JOS Watergraafsmeer in evenwicht

Eind maart hadden WV-HEDW en JOS Watergraafsmeer elkaar moeten treffen in de kwartfinale van de districtsbeker. Dat kwam er helaas niet van, maar dinsdagavond troffen beide teams elkaar alsnog. Nu voor een oefenduel in voorbereiding op 2020/2021. In een vermakelijk duel hielden WV-HEDW en JOS Watergraafsmeer elkaar in evenwicht: 1-1.

Het eerste kansje van de wedstrijd was voor Kobina Plange, die van afstand probeerde zijn voormalig ploeggenoot Colby Harmon te verschalken. Daar slaagde hij echter niet in. Aan de andere kant ontstond ook al snel de eerste kans, na een goede lange bal van Harmon richting spits Damien de Vegt. Doelman Edwin Sudibyo was echter net iets sneller bij de bal. De kansen volgden elkaar in de eerste helft in rap tempo op. Nog voordat er een kwartier op de klok stond, was Raven Bergwijn dicht bij de openingstreffer. Hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard, maar Harmon tikte de bal nog net over het doel. Namens WV kreeg Van de Vegt opnieuw een kans, maar zijn kopbal eindigde in het zijnet.

Zo werd er in een lekker tempo gevoetbald in de eerste helft en was er een aantal fraaie aanvallen te zien, maar de openingstreffer kwam uiteindelijk uit een penalty. Na een overtreding van Boris Santen gingen de bal op de stip en was het Tim Plemper die de bal keurig in de rechterhoek schoot. Met een 0-1 stand gingen beide ploegen rusten.

Na rust verschenen er een aantal nieuwe namen op het veld en was het al snel 1-1. Na een aanval over rechts kwam de bal voor de voeten van Tim Correia, die vanaf een meter of 20 flink uithaalde en de bal in het doel zag verdwijnen. Hoewel er in de tweede helft nog steeds leuk gevoetbald werd, vielen er minder kansen te noteren. Wel kregen Van de Vegt en Plange allebei opnieuw nog mogelijkheden. Van de Vegt zag zijn doelpoging echter overgetikt worden, Plange raakte in de slotfase nog de lat.

WV-HEDW vervolgt de voorbereiding met opnieuw een duel tegen een Derde Divisionist. De ploeg van Marcel Valk bezoekt zaterdag ADO ’20. Voor JOS Watergraafsmeer staat een toernooi op het eigen terrein op het programma, dat vrijdag van start gaat tegen Legmeervogels.