Home / slideshow / WV-HEDW haalt Lancine Bamba op: “Geweldige tijd bij SDZ gehad”

WV-HEDW haalt Lancine Bamba op: “Geweldige tijd bij SDZ gehad”

Lancine Bamba kiest voor een nieuwe stap in zijn voetballoopbaan. De aanvaller van SDZ maakt komende zomer een transfer naar WV-HEDW, waarmee hij voor zichzelf een grotere uitdaging creëert.

Na zijn periode in de jeugdopleiding van Almere City verkaste hij in de zomer van 2017 naar DWS. Bij de roemruchte Amsterdamse club bereikte hij het eerste elftal en verdiende hij twee jaar geleden een overstap naar SDZ. Door de coronaseizoen ging het eerste voetbaljaar amper door, maar dit seizoen heeft Bamba de smaak te pakken. Het zorgt ervoor dat de buitenspeler benieuwd is of hij nog een stap kan maken.

“Ik heb een geweldige tijd bij SDZ gehad en vindt de samenwerking met de hoofdtrainer (Thijs Sluijter, red.) erg fijn”, benadrukt Bamba. “Aan alles merk ik echter dat ik toe ben aan de volgende stap. Als voetballer heb je simpelweg ambities en zoek je uitdagingen om alles uit je kwaliteiten te halen. Die heb ik de afgelopen twee jaar bij SDZ gezocht en daarbij heb ik hard gewerkt.”

Aangezien WV-HEDW aan het begin van het seizoen in de beker tegenover SDZ stond, kreeg de club de gelegenheid om de spelers van de tegenstander te aanschouwen. Bamba bleek positief te zijn opgevallen. “Sindsdien hebben ze mij gevolgd. Ze waren tevreden over de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt en wilden me graag toevoegen aan de selectie om de kwaliteiten van het team verder uit te breiden.”

De beslissing van Bamba ging echter niet over een nacht ijs. “Ik heb een goed gesprek gehad met de hoofdtrainer (Marcel Valk, red.). Hij is heel eerlijk tegen me geweest. Ik weet zelf dat het vóór een seizoen lastig te zeggen is hoe deze gaat lopen. Mijn teamgenoten zullen nóg beter zijn dan bij SDZ, waardoor ik aan de bak moet. Het enige wat ik kan doen, is hard blijven werken.”

Bamba verwacht dat hij goed bij WV-HEDW gaat passen en hoopt iets toe te voegen aan de huidige selectie. “Ik weet dat er een hechte groep staat, waardoor het voor mij vooral belangrijk is om mezelf aan te passen. Tegelijkertijd weet ik dat ik nog genoeg te leren heb. De druk zal nog hoger zijn om te laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Tekst: Jordi Smit