Home / slideshow / WV-HEDW herenigt Jack van Moerkerk met zijn broer: “Prachtig om mee te maken”

WV-HEDW herenigt Jack van Moerkerk met zijn broer: “Prachtig om mee te maken”

Jack van Moerkerk gaat komend seizoen samenspelen met zijn broer Mick. De huidige speler van Ajax Zaterdag maakt over een half jaar de overstap naar WV-HEDW, waar Mick al geruime tijd tot de zaterdagselectie behoort.

De Amsterdammers hoopten al een paar jaar om Van Moerkerk eens te strikken voor de selectie. Teammanager Jeffrey Ruhe stuurde hem vorig jaar nog een berichtje. “Hij vroeg toen of ik interesse had om naar WV-HEDW te komen. Dat leek me leuk, maar ik besloot alsnog bij Ajax Zaterdag te blijven”, vertelt Van Moerkerk. “Dit jaar kreeg ik wederom een berichtje van Jeffrey. Deze keer had ik het gevoel dat de tijd rijp was, waardoor ik besloot te gaan.” Na negen seizoenen bij Ajax Zaterdag was hij toe aan een andere uitdaging. “Ik wilde bovendien graag in de buurt van Amsterdam blijven en op niveau blijven spelen. Dat doet de club, want afgelopen seizoen deed het nog mee voor promotie naar de Hoofdklasse. Daarnaast ga ik samenspelen met mijn broer, wat ik ooit een paar wedstrijden deed bij Ajax Zaterdag. Dat is toch prachtig om mee te maken. Ook is WV-HEDW een leuke vereniging, met na afloop volop gezelligheid.”

De transfer betekent wél dat Van Moerkerk niet langer in de Derde Divisie speelt, maar in de eerste klasse uitkomt. Voor de 28-jarige middenvelder is dat echter geen probleem. “Die eerste klasse is ook gewoon een uitstekend niveau om in te spelen.” Door zijn broer kent Van Moerkerk de club al redelijk. “Helaas moest ik altijd op dezelfde dag als Mick voetballen, maar na afloop kwam ik soms naar de vereniging. Dan was het daar altijd gezellig. Op die momenten sprak ik ook met een aantal jongens die komend seizoen mijn teamgenoten worden. Ik ben daarom niet geheel onbekend met de vereniging.” Zijn nieuwe club hoopt gebruik te maken van zijn ervaring en leiderschap. “Tijdens de gesprekken gaf ik direct aan dat ik geen leider ben die zijn mond opendoet en mensen op de juiste plek zet. Wél kan ik als voorbeeld dienen: een speler die alles geeft, nooit opgeeft en altijd doorgaat.” Het komende half jaar richt hij zich nog op Ajax Zaterdag. “Daar heb ik prachtige momenten meegemaakt, zoals de promotie naar de Derde Divisie en de bekerwedstrijd in de Arena tegen FC Utrecht. Daarvoor ben ik de club zeer dankbaar.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Dini Spil

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)