Home / slideshow / WV-HEDW houdt punt over aan tumultueus duel
Marcel Valk

WV-HEDW houdt punt over aan tumultueus duel

WV-HEDW heeft zaterdagmiddag in de slotfase toch nog een punt weten te pakken tegen Zwaluwen ’30. Het keek lange tijd tegen een 2-0 achterstand aan, maar maakte er in de slotfase toch nog 2-2 van. Door het gelijkspel moet het echter wel de koppositie aan Scherpenzeel laten.

Bekijk hier de stand in Zaterdag 1a

De harde wind maakte het voetballen lastig, maar WV-HEDW kwam er zo nu en dan aardig uit. Zo werd Joost Heij in scoringspositie gebracht, maar stond buitenspel. En na een overtreding mocht Ashraf Azzouz een vrije trap nemen, maar stuitte op doelman Dirk Bakker. Maar het was Zwaluwen dat na een half uur spelen op voorsprong kwam. Van Ooijen zette de bal vanaf de achter lijn voor, waarna aanvoerder Huitema de bal in het doel wist te wippen. Een snelle gelijkmaker leek in de maak toen Mick van Moerkerk door Tim Correia werd weggestuurd. Zijn inzet eindigde echter in een corner. Er vielen ook flink wat kaarten. De scheidsrechter hield deze eerst nog op zak, maar gaf Jordy Dijkhuizen geel voor commentaar daarop. Later volgde geel voor aanvoerder Huitema van Zwaluwen, Danny Blom en Rive. Ook Mick van Moerkerk kreeg geel voor commentaar op de leiding. Een rumoerige eerste helft dus.

Tien minuten na rust was WV-HEDW dicht bij de gelijkmaker, toen Heij zijn schot uit de bovenhoek gehaald zag worden door doelman Bakker. De corner leidde uiteindelijk tot niets. Na ruim een uur werd het nog wat erger voor de Amsterdammers, want Papamelodias maakte van dichtbij de 0-2. Het dwong Marcel Valk om in te grijpen en dat deed hij door het inbrengen van Roy van Essen en Damian de Vegt. Even later moest Valk vertrekken toen hij commentaar had op een door de assistent gesignaleerde overtreding.

Hij was niet de laatste die moest vertrekken. Een kwartier voor tijd moest Rive vertrekken toen hij voor een overtreding op Daan Walraven zijn tweede geel kreeg. Zwaluwen stond nog altijd 0-2 en kwam goed weg toen een vrije trap van Azzouz tegen de keeper eindigde en de rebound van Dijkhuizen over ging. Maar even later was daar toch de 1-2. Een ‘Ashrafje’ zoals ze dat bij WV-HEDW noemen: met een schot van eigen helft verraste hij doelman Bakker. Er waren nog een paar minuten om de gelijkmaker te forceren. Van Essen was met een kopbal dichtbij, maar Verlaat redde met de hand. Dat leverde hem logischerwijs rood op en een penalty voor WV-HEDW. Azzouz benutte deze: 2-2.

Wat betreft de wedstrijd was het daarmee klaar. Maar daarna was het nog onrustig. Mick van Moerkerk en Zwaluwen-speler Calvin den Boer kregen daarbij rood. Zo eindigde het duel met 4 goals en 5 rode kaarten. Dinsdag treft WV-HEDW de zaterdagploeg van Purmersteijn in de beker. De competitie krijgt op 7 maart een vervolg tegen Zuidvogels.

 

Send this to a friend