WV-HEDW kampioen na zege op Nootdorp

Vorige week had WV-HEDW voor het eerst de kans om kampioen te worden. Het moest hopen op puntverlies van Nootdorp en Voorschoten ’97 en zelf winnen bij hekkensluiter Zwaluwen ’30. Uitgerekend op dat laatste aspect ging het mis: de concurrentie liet punten liggen, maar WV ging zelf ook verrassend onderuit. Maar er was uiteraard geen nood aan de man, met nog 6 duels te gaan en daarvan was de eerste zaterdagmiddag tegen Nootdorp. Nu deed WV wel wat het moest doen: de 4-0 zege op Nootdorp bezorgde WV-HEDW de titel en een historische promotie naar de Hoofdklasse.

Al na een minuut of zes kwam WV-HEDW op voorsprong toen Ashraf Azzouz van een behoorlijke afstand de bal als een raket het doel in stuurde. Er volgden daarna meer mogelijkheden voor de thuisploeg, bijvoorbeeld toen Tim Correia langs heel wat Nootdorpers slalomde, maar uiteindelijk strandde op de keeper. Toch was ook Nootdorp zo nu en dan gevaarlijk, met name uit vrije trappen. Zo trad Matthijs Kuiper goed op toen een vrije trap van Jop Verhagen richting de bovenhoek ging. Verder was het een eerste helft zonder al te veel écht uitgespeelde kansen, maar na ruim een half uur werd het toch 2-0 voor de thuisploeg. Na een goede aanval wist Kick van Aelst de bal voor het doel te brengen, waar Azzouz bij de tweede paal klaar stond om de bal binnen te schuiven. Daarmee wist WV eigenlijk al dat het kampioenschap binnen was. In de slotfase van de eerste helft moest Kuiper nog wel optreden na weer een gevaarlijke vrije trap van Nootdorp, maar dat deed hij goed.

In de tweede helft gebeurde er in eerste instantie weinig noemenswaardigs. Nootdorp was wederom een paar keer gevaarlijk uit een vrije trap, maar Kuiper hield zijn doel schoon. Het eerste echt opvallende moment was na ruim een uur, toen WV-assistent Remon van der Star een rode kaart kreeg op aangeven van de grensrechter. Hij zag van achter de boarding hoe de Amsterdammers een paar minuten later eindelijk weer eens wat creëerden. Na een goede aanval stuitte Jordy Dijkhuizen op doelman Michael de Leeuw. In de rebound wist ook Correia niet te scoren. Vlak voor tijd was het alsnog raak voor Correia. Op de achterlijn zigzagde hij tussen drie Nootdorpers door, om het vervolgens van dichtbij af te ronden. Daarna deed WV er nog een schepje bovenop. Een slimme vrije trap variant van Kick van Aelst en Nick Lammers stelde laatstgenoemde in staat om de 4-0 aan te tekenen. Dat was ook het slotakkoord.