WV-HEDW loopt voor rust al achter de feiten aan bij XerxesDZB

WV-HEDW is in de zaterdag eerste klasse A op bezoek bij XerxesDZB met duidelijke cijfers onderuit gegaan. De formatie van Kees Oostermeijer verloor met 5-2 van de Rotterdammers. De treffers van de bezoekers kwamen van de jarige Timo Boot en Ashraf Azzouz.

Het begon allemaal voortvarend voor de Amsterdammers op visite bij de voormalig profclub. Boot bekroonde zijn verjaardag al binnen de minuut met een schitterende goal: 0-1. Lang kon WVHEDW deze treffer niet vieren, want Xerxes stelde al snel orde op zaken via Bruce van Kesteren: 1-1. Doelman Jordy Heimens ging bij deze goal niet geheel vrijuit.

Na dit doelpunt was Xerxes veruit de bovenliggende partij. De thuisploeg zette hoog druk, heerste op het middenveld en WVHEDW kwam niet in haar spel. De 2-1 voor de thuisploeg bleef dan ook niet uit. De goal kwam op naam van Ilyas Oulad Ali en wederom ging er een foutje van Heimens aan vooraf. De sluitpost leverde de bal in bij de tegenstander. Xerxes zat voor de rust zelfs al op rozen. Er hing een buitenspelluchtje aan, maar de 3-1 van wederom Van Kesteren werd goedgekeurd. WVHEDW kon er verder bar weinig tegen over stellen. De bezoekers kwamen amper in het stuk voor en konden nauwelijks kansen afdwingen. Alleen Mick van Moerkerk was voor de pauze nog dichtbij de aansluiting.

In het tweede bedrijf tapte WVHEDW uit een ander vaatje. Voetballend dwongen de blauwhemden meer af en het resulteerde in een aantal aardige kansen. Berend Schoute stuitte op doelman Bjorn Benard en een inzet van Boot miste kracht. De grootste kans was voor Van Moerkerk die oog-in-oog met Benard vergat de trekker over te halen. Xerxes was wel scherp voor de goal. Uit een corner schoot invaller Ioldi Soares de Brito de 4-1 tegen de touwen.

Tot overmaat van ramp moest Heimens zaterdag zelfs vijf keer vissen. WVHEDW was niet bij de les omdat Leroy van Zwam geblesseerd op de grond lag. Soares de Brito profiteerde hiervan en zorgde voor zijn tweede goal en de 5-1 voor Xerxes. In de slotminuten deed WVHEDW nog wat terug. Azzouz vond bij een vrije trap de bovenhoek: 5-2.

Bij WVHEDW waren de meeste mensen het wel erover eens dat ze zaterdag tegen de beste ploeg uit de afdeling speelden. Volgend weekeinde sluit de ploeg de eerste seizoenshelft in eigen huis af tegen Te Werve. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto: Ronald Nijsen

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)