WV-HEDW na rust langs Monnickendam (8-2)

Bij de wedstrijd tussen WV-HEDW en Monnickendam in de zaterdag eerste klasse stond na negentig minuten spelen een uitslag van 8-2 op het scorebord. Weinig aanwezigen op Sportpark Middenmeer hadden dat verwacht toen de teams de kleedkamers opzochten bij rust. Het stond toen immers 1-1.

De vele toeschouwers zagen in de beginfase van de wedstrijd Monnickendam de aanval zoeken. Na enkele speldenprikjes wisten de gasten in minuut 8 op voorsprong te komen. Kik Braspenning gaf vanaf de rechterkant de bal voor. In eerste instantie werd de inzet van spits Jeffrey Gits geblokt, maar het leer viel voor de voeten van zijn teamgenoot. Donny Reugebrink schoot droog de 0-1 binnen. WV-HEDW begon iets meer uit z’n schulp te kruipen, maar had het in de eerste helft lastig tegen de bezoekers. Wel kregen de Amsterdammers een strafschop nadat Jack van Moerkerk werd neergehaald. Beheerst werd de penalty binnengeschoten door Ashraf Azzouz.

Toen scheidsrechter Eren voor de rust floot was menig toeschouwer benieuwd hoe WV-HEDW na de rust voor de dag zou komen, het was immers geen goede eerste helft. De ploeg van Marcel Valk liet vanaf de aftrap in de tweede helft zien waarom het de koploper in de zaterdag eerste klasse is. Oscar Abouseada stuurde Jack an Moerkerk diep. Na een goede solo wist hij doelman Luc Boontje te verschalken. Met de voorsprong in de hand zette WV-HEDW direct het gas open. Door het drukzetten kreeg Roy van Essen de bal. De rappe aanvaller schakelde om en wipte de 3-1 binnen. Het bleef niet lang 3-1. De thuisploeg leverde knullig in, waardoor Monnickendam kon profiteren. Kik Braspenning schoot daardoor eenvoudig binnen: 3-2.De Amsterdammers speelden de tweede helft stukken beter, met meer lopende spelers en de verdedigers van Monnickendam werden meer en meer getest. Met nog twintig minuten te gaan stoomde rechtsback Sureyo Macrander mee op. Hij kwam tot de achterlijn, maar raakte de bal kwijt. Monnickendam lukte het echter niet om de bal uit te verdedigen, waardoor Macrander het duel aan kon gaan in het strafschopgebied. De afvallende bal belandde bij Azzouz. Hij schoot deze bal zeer knap achter doelman Boontje.

Nog geen vijf minuten later kwam de 5-2 al op het scorebord. Van Essen gaf vanaf de achterlijn voor. Voor het doel stond verdediger Nick Lammers volledig vrij, hij kopte de vijfde Amsterdamse treffer tegen de touwen.

Daarna ging de thuisploeg door. Een vrije trap belandde bij de tweede paal bij Steven Knijnenberg. Eerst kopte hij, maar dat slaagde niet. Zijn tweede inzet ging (bewust) voor het doel langs, waardoor Jordy Dijkhuizen gemakkelijk binnen kon tikken: 6-2. Na een te hoog geheven Monnickendams been mocht WV-HEDW aanleggen voor een vrije trap. De variant werd klaargelegd voor Kick van Aelst die hard achter de keeper de 7-2 binnenschoot. Het was voor Monnickendam nog niet afgelopen. Dijkhuizen kwam oog in oog met keeper Boontje en wilde afleggen op invaller Yorick van der Deijl, maar zag daar geen mogelijkheid toe. Eerst schoot Dijkhuizen nog tegen de doelman, maar uiteindelijk wist de 8-2 binnen te schieten.

Na de tiende treffer van de wedstrijd waren de negentig minuten gespeeld en floot arbiter Eren voor het eind van de wedstrijd. Zo werd het een mooie middag voor WV-HEDW. Nummer 2 Nootdorp ging namelijk hard onderuit tegen ZOB, waardoor de voorsprong nu maar liefst 12 punten is. Volgende week een Amsterdamse derby voor WV, het gaat dan op bezoek bij AFCBekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

Bekijk hier alle foto’s van de wedstrijd

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)