Home / slideshow / WV-HEDW naar laatste 16 in de beker na zege op Purmersteijn zaterdag
Marcel Valk

WV-HEDW naar laatste 16 in de beker na zege op Purmersteijn zaterdag

WV-HEDW heeft dinsdagavond de laatste 16 van het bekertoernooi bereikt na een zege op Purmersteijn zaterdag. In Purmerend werd het 1-2.

Beide ploegen hadden iets meer dan een maand geleden nog tegen elkaar geoefend. Op basis daarvan verwachtte WV-HEDW een eenvoudige wedstrijd: het werd toen 6-0. Zo makkelijk ging het dit keer dus niet. Purmersteijn speelde in een hoog tempo, waar WV-HEDW in mee ging. Na iets meer dan een kwartier kwam de eersteklasser op voorsprong. Joost Heij was met een kopbal al eerder dichtbij, maar even later was het raak. Na een voorzet van Mervelinio Olijfveld verdween de inzet van Heij via een Purmerends been in het doel. Even later dacht WV-HEDW de marge te verdubbelen. Uit een vrije trap van Olijfveld maakte Boris Santen de 0-2. Na overleg met de grensrechter, die overigens niet had gevlagd, ging de goal toch niet door. Het was niet de laatste tegenslag voor WV-HEDW. Even later moest Damien de Vegt met een blessure het veld verlaten. Tim Correia was zijn vervanger. Op slag van rust was Purmersteijn via Niels Eijkenaar dicht bij de 1-1, maar zijn kopbal uit een corner ging net over de lat.

Vroeg in de tweede helft werd het 0-2 voor WV-HEDW via Correia. Maar meteen daarna kwam Purmersteijn terug. Met een volley tekende Eijkenaar voor de aansluitingstreffer. De hele tweede helft bleef het dus spannend: WV-HEDW wilde de marge weer vergroten naar 2, Purmersteijn ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna via Eijkenaar, maar Matthijs Kuiper redde. Kansen op de 1-3 waren er ook, maar Correia raakte de lat.

Na 90 minuten was het nog steeds 1-2 en dus bekert WV-HEDW door.

Opstelling Purmersteijn: Sombroek; Stam, Hijlkema, Maijenburg, Bakr; Gerver, Orij (72. Zaandam), Van Schaik; Baal (77. Begovic), Eijkenaar, Bos.

Opstelling WV-HEDW: Kuiper; Abouseada, Schartman, Coenradi, Walraven; Dijkhuizen (65. Blom), Van Essen, Santen; Heij (83. Azzouz), De Vegt (39. Correia), Olijfveld.

Send this to a friend