WV-HEDW neemt na rust afstand van KDO

Dinsdagavond ontvang eersteklasser WV-HEDW tweedeklasser KDO voor de beker. Waar WV-HEDW in de eerste klasse aansluiting vindt bij de top, is KDO nog puntloos in de competitie. Toch maakte KDO het WV-HEDW in de openingsfase lastig. Na rust namen de Amsterdammers afstand: 6-1. Beide teams speelden niet in hun sterkste opstelling.

Al na een minuut of 7 keek WV-HEDW tegen een achterstand aan. Jordy Heimens stond ver voor zijn doel en zag een lob van Niels Ruhe over zich heen gaan. Heel lang duurde de achterstand echter niet. Iets meer dan 5 minuten later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord, toen een Joost Heij en voorzet van Roy van Essen kon binnen lopen. Daarna duurde het een hele tijd voordat er meer goals vielen. Ashraf Azzouz raakte nog wel de lat uit een vrije trap. Een minuut of 10 voor rust kwam WV-HEDW op voorsprong, via hetzelfde recept als bij de 1-1: voorzet van Essen, goal Heij. Vlak voor rust kwam KDO bijna nog op gelijke hoogte toen Joris Kortenhost uit een corner op de paal kopte.

Na rust wist WV-HEDW verder uit te lopen. Een kleine tien minuten na rust werd het 3-1, toen Tim Correia vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in het doel kon werken. Een kwartier later deed Correia opnieuw een duit in het zakje en zette hij de 4-1 op het bord. Met een aantal verse krachten in het veld zette WV-HEDW nog even aan en wisten Noud Schartman en Danny Blom nog te scoren.