Home / Algemeen / WV-HEDW pakt zegereeks weer op

WV-HEDW pakt zegereeks weer op

Na twee gelijke spelen was het nog ongeslagen WV-HEDW wel weer eens aan winnen toe, al was het maar om de op zich nog comfortabele voorsprong op naaste belager Nootdorp niet verder te laten slinken. Het bezoek aan rode lantaarndrager Die Haghe bracht de overwinningsmotor weer op gang, maar de 0-1 winst kwam bepaald niet zonder inspanning tot stand. Coach Marcel Valk draaide er na afloop niet omheen: “Het was een stiekeme overwinning. Die Haghe gaf namelijk heel behoorlijk partij en had met name in de tweede helft een paar goede kansen.” 

Eens te meer lieten de Hagenaars namelijk zien dat zij ondanks hun lage klassering zeker verdedigend hun mannetje staan. In de eerste seizoenshelft bleef WV-HEDW op eigen veld met wat moeite met 1-0 aan de goede kant van de score, en in totaal incasseerde Die Haghe tot aan de tweede ontmoeting met WV-HEDW slechts zestien tegentreffers. Kortom, de aanvalslinie moest aan de bak maar juist daar zag coach Marcel Valk zich voor een fikse uitdaging gesteld. Wegens blessures kon hij geen beroep doen op twee vaste waarden in de aanval. De spitsen Damien de Vegt en Joost Heij kampen namelijk allebei met heftige blessures, laatstgenoemde is met zijn kruisbandblessure mogelijk zelfs negen maanden uit de roulatie. “Wij traden dan ook aan zonder echte spits,” aldus Valk over zijn voorhoede die nu bestond uit Jack van Moerkerk, Tim Correia en Tim van der Meulen, met daartussen Ashraf Azzouz ook nadrukkelijk offensief opgesteld. Geen van hen lukte het om meer dan een sporadisch moment gevaar te stichten in het doelgebied. 

Ook na rust ging de wedstrijd gelijkwaardig op. Wel probeerde de thuisploeg met fysieke kracht meer grip op het spel te krijgen, een strijdwijze die onmiskenbaar last bezorgde aan WV-HEDW. “Wij hebben nu eenmaal moeite met ploegen die er power in brengen. Helaas gingen wij teveel mee in de duels, terwijl het voor ons juist zaak is om uit de duels te blijven.”

Net toen een doelpuntloze puntendeling als uitkomst steeds waarschijnlijker werd, beleefde Roy van Essen zijn gouden moment. Met een solo die door hemzelf doeltreffend werd afgerond, gaf de invaller (krap tien minuten in het veld, voor Tim van der Meulen) zijn team de broodnodige lucht.

Die Haghe gaf de hoop op een goed resultaat echter nog niet op. Ruim twintig minuten plus nog een flinke extra speeltijd was het alle hens aan dek om het doel van Matthijs Kuiper schoon te houden. De doelman liet zich daarbij zelf overigens ook niet onbetuigd, onder andere met een moedige redding kort voor tijd. De gemoederen liepen in de slotminuten vervolgens nog hoog op, met duw- en trekwerk en een rode kaart voor een Die Haghe-speler, maar WV-HEDW liet zich de winst niet meer ontnemen.

“Gezien de omstandigheden ben ik dik tevreden met de drie punten, ondanks onze matige tweede helft. Zeker nu ik hoor dat Nootdorp vanmiddag twee punten verspeelde. Dat geeft moed voor het vervolg van de competitie,” glunderde Marcel Valk bij zijn nabeschouwing. “Wat de toekomst betreft zullen we een nieuwe invulling moeten bedenken voor onze aanval. We zijn bezig om een oplossing binnen de club te vinden, door te proberen een kwalitatief prima speler die nu in een lager team speelt bij de selectie te halen.” 

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1A

Tekst en foto: Jakob Kos

 

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend