Home / Algemeen / WV-HEDW pikt Sil Fiddani op bij SDZ

WV-HEDW pikt Sil Fiddani op bij SDZ

Sil Fiddani vertrekt aan het einde van het seizoen bij SDZ. De doelverdediger gaat aan de slag bij WV-HEDW waarmee hij volgend seizoen in de Hoofdklasse hoopt uit te komen.

Hij kwam aan het begin van het seizoen 2020/2021 bij SDZ terecht. Waar in zijn eerste seizoen de competitie al na een aantal wedstrijden stopte vanwege de coronacrisis, beleeft hij een uitstekend tweede jaar bij de club. De Amsterdammers staan op de vijfde plaats in de eerste klasse en hebben een achterstand van drie punten op koploper Fortuna Wormerveer. Desondanks vond Fiddani het tijd voor een vertrek.

“Bij SDZ gaat aan het einde van het seizoen een aantal spelers weg”, vertelt Fiddani. “Zélf had ik eveneens het gevoel dat het tijd was om naar een nieuwe club te verkassen. Bovendien wil ik mezelf graag op een hoger niveau meten. Ik heb daarom de afgelopen periode met meerdere clubs uitgebreide gesprekken gevoerd en vervolgens afgewogen wat mij de beste keuze leek om te maken.”

WV-HEDW was een van de clubs die interesse in hem toonde. De ploeg van trainer Marcel Valk behaalde tijdens de eerste negen competitieduels uitsluitend overwinningen, waardoor WV-HEDW met 27 punten bovenaan staat in de eerste klasse zaterdag en de kans zeer reëel is dat de club promoveert naar de Hoofdklasse. Het was voor Fiddani een belangrijke reden om voor de vereniging te kiezen.

“De club ligt voor mij op loopafstand van mijn woning, wat het voor mij goed bereikbaar maakt. Daarnaast had ik direct een prettig gevoel in de gesprekken met WV-HEDW. De club is op zoek naar een doelman die in de Hoofdklasse mee kan en zochten een keeper met mijn stijl. Vorige week heb ik nog een gesprek gehad met de trainer die eveneens een goede indruk maakte. Het was daarom een logisch besluit om te nemen.”

Zijn vertrek zorgt er echter wel voor dat hij zijn broer Sammie weer verlaat. Hij kwam afgelopen zomer nog over van ASV De Dijk om met Sil in één elftal te spelen, maar die samenwerking blijft dus naar verwachting slechts tot een seizoen. “Natuurlijk vonden we het jammer dat het stopt, want het is ons beiden goed bevallen. Het was een leuk jaar om samen te beleven.”

Het seizoen is voor Fiddani echter nog niet over. Met nog ruim een half jaar voor de boeg heeft de doelman nog voldoende om voor te spelen. “Onze trainer heeft bij SDZ hard zijn best gedaan om dit seizoen weer een goed elftal op de been te brengen en is dat goed gelukt. Hopelijk lukt het ons nog om een periodetitel binnen te halen en kunnen we het seizoen mooi eindigen. Dan kan ik met een goed gevoel naar mijn nieuwe club.”

Tekst: Jordi Smit