Home / slideshow / WV-HEDW raakt Boris Santen kwijt aan De Meer

WV-HEDW raakt Boris Santen kwijt aan De Meer

WV-HEDW-middenvelder Boris Santen maakt komende zomer de overstap naar De Meer. Santen had het nog altijd goed naar zijn zin bij de Amsterdamse vereniging, maar vond het perspectief op een basisplaats te weinig om door te gaan.

Met het vertrek van Santen verliest WV-HEDW een speler die al jaren deel uitmaakt van de selectie. “De afgelopen vier tot vijf jaar speelde ik in de selectie. Het eerste jaar was voor het tweede elftal, waarna ik mijn kansen in het eerste kreeg”, vertelt de aanvallende middenvelder, die in het seizoen 2019/2019 basisplaatsen kreeg. “Dat ging toen uitstekend, maar het seizoen erop raakte ik mijn plek in de basis weer kwijt. Ook dit seizoen had ik weer veel concurrentie, waardoor ik besloot dat het beter was om te vertrekken.” Jasper Santen, zijn broer, speelt sinds dit seizoen bij De Meer. Daardoor was de koppeling naar die vereniging snel gemaakt. “Ik besloot om zo’n twee maanden geleden de telefoon te pakken en de hoofdtrainer (Stan Bijl, red.) te bellen. Wellicht hadden zij namelijk nog spelers nodig voor volgend seizoen. Hij stond positief tegenover mijn komst.”

Bijl en Santen spraken af om een keer mee te trainen als de coronaregels dit toelieten. Door een blessure lukte dat vooralsnog niet. “Stan heeft echter over mij rondgevraagd en hoorde positieve verhalen. We besloten daarom een samenwerking aan te gaan.” Met de transfer gaat Santen van de eerste naar tweede klasse. “Dat vind ik persoonlijk geen probleem. Ik ben ervan overtuigd dat ik de eerste klasse aan kan, maar het is ook belangrijk om op mijn leeftijd lekker te voetballen. Dan komt de rest vanzelf.” Bij De Meer komt hij weer samen te spelen met zijn broer, wat beide mannen ook al deden bij WV-HEDW 2. “Hij is een controlerende middenvelder, terwijl ik aanvallender ben ingesteld. Het is heel leuk om samen met mijn broer te spelen, omdat we elkaar goed kennen. Bovendien zeg je wat makkelijker iets tegen elkaar. Ik kijk uit naar onze samenwerking!”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)