fbpx
Home / Algemeen / WV-HEDW speelt na goede eerste helft gelijk tegen Zwaluwen ’30 (1-1)

WV-HEDW speelt na goede eerste helft gelijk tegen Zwaluwen ’30 (1-1)

WV-HEDW was zaterdag superieur in Hoorn, nam de voorsprong en dacht de winst binnen te hebben. Niets bleek minder waar. Na rust wist Zwaluwen ’30 op gelijke hoogte te komen. Beide partijen streden vervolgens om de winst, maar er werd niet meer gescoord: 1-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 1a

Het overwicht van de Amsterdammers was in het eerste halfuur groot en het zegt veel dat na afloop doelman Dirk Bakker door Zwaluwen ’30 werd uitgeroepen tot Man of the Match. Hij voorkwam in de tiende minuut met een flitsende reactie dat Danny Blom de score koppend zou openen. Ook op een inzet van Ashraf Azzouz van afstand redde hij. Uit de daaropvolgende hoekschop dacht Joost Heij te scoren, maar de scheidsrechter had een overtreding gezien. Maar WV-HEDW wist het overwicht uit te drukken in een voorsprong. Mick van Moerkerk werd door Tim Correia weggestuurd en maakte zijn derde goal van het seizoen. Pas in de slotfase van de eerste helft toonde Zwaluwen dat het ook dreigend kon worden. Een vrije trap ging net voor het doel van WV-HEDW langs en een andere vrije trap werd door Matthijs Kuiper uit het doel gehouden.

Er leek weinig aan de hand voor de Amsterdammers, maar na rust was WV-HEDW plots niet zo dominant meer. Een gelijkwaardig duel volgde. Een kwartier na rust wist Zwaluwen ’30 de stand gelijk te trekken. De thuisploeg kreeg een vrije trap rond de middenlijn en Joey Papamelodias haalde maar eens uit. Matthijs Kuiper zag de bal door de zon niet aankomen en liet zich verrassen: 1-1.

WV-HEDW moest op zoek naar een nieuwe voorsprong. Heij kopte over uit een vrije trap van Azzouz. Aan de andere kant ramde Jay van Ooijen de bal op de kruising. De Amsterdammers hoopten met Roy van Essen, ingevallen voor de geblesseerde (enkel) Tim Correia, en Ashraf Azzouz in de slotfase nog iets te forceren, maar dat lukte niet. Van Moerkerk was in de laatste minuut nog het dichtst bij, maar schoot in het zijnet.

“Over de hele wedstrijd is 1-1 misschien terecht”, begint WV-HEDW trainer Marcel Valk na afloop. “Maar we vergeten ons te belonen en dan is dit het resultaat.” In de eerste 35 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Amsterdammers. “Zwaluwen had nog helemaal niets gecreëerd, we hadden ze constant onder druk en ieder duel was voor ons.” Volgens Valk lijkt de enkelblessure van Correia mee te vallen, de trainer hoopt dat hij er bij de training weer bij is. Aankomende zaterdag neemt WV-HEDW het in Amsterdam op tegen ZOB. “We gaan een plan smeden om de punten in Amsterdam te houden.”

Opstelling WV-HEDW: Matthijs Kuiper; Nik Gabel, Nick Lammers, Rico Bouwmans, Daan Walraven; Kick van Aelst, Danny Blom, Tim Correia (73. Roy van Essen); Ashraf Azzouz, Joost Heij, Mick van Moerkerk.

Archieffoto Jan Vonk

Send this to a friend