Home / slideshow / WV-HEDW strikt Rida Najib: “Kende de club al van vorig jaar”
Rida Najib

WV-HEDW strikt Rida Najib: “Kende de club al van vorig jaar”

Eersteklasser WV-HEDW heeft zich voor volgend seizoen versterkt met een linksback annex middenvelder. Rida Najib komt over van Roda ’46, dat vorig seizoen nog met de Amsterdamse vereniging in dezelfde competitie zat.

Najib kwam in februari mede vanwege zijn studie in Amsterdam-West wonen, waardoor de reisafstand naar zijn oude club niet meer te behappen was. “Bovendien leek het me persoonlijk erg leuk om mensen in Amsterdam te leren kennen”, stelt Najib. “Ik kende WV-HEDW natuurlijk al van vorig jaar en wist dat het een goed voetballende ploeg was die bovenin de eerste klasse meespeelde.” De voetballer raakte vervolgens met een vriend in gesprek die weer iemand bij WV-HEDW kende. “Uiteindelijk kwam ik met de assistent-trainer (Jeffrey Ruhe, red.) in contact. Ik begreep dat de club mij ook al een tijdje in de gaten hield en enthousiast was over mijn kwaliteiten. Nadat ik een keer bij de vereniging meetrainde, besloot ik om volgend seizoen mijn wedstrijden bij WV-HEDW te spelen.”

De nieuwe kracht, die in het verleden voor Spakenburg uitkwam, kan zowel op de linksback- als linkshalfpositie uit de voeten. “Ik denk dat ik met mijn creativiteit, voetballende vermogen en overzicht een bijdrage kan leveren aan de opbouw van de ploeg. We hebben echter veel goede spelers in de selectie zitten, waardoor ik allereerst hard moet werken om in het basisteam te belanden.” Met WV-HEDW hoopt hij te promoveren naar de Hoofdklasse. “Het is mooi om te zien dat de club deze ambitie ook durft uit te spreken. Ik weet zeker dat dit team in de Hoofdklasse niet zal misstaan, maar als spelersgroep moeten we het eerst laten zien.” De komende periode gebruikt Najib om weer volledig wedstrijdfit te worden. “Hopelijk kunnen we snel weer wedstrijden spelen, zodat we aan de wedstrijdfitheid kunnen werken. Gelukkig hebben we daar allemaal last van.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Roda ’46

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)