Romello Austin 2 - hbok
Romello Austin in actie voor HBOK

WV-HEDW strikt Romello Austin van HBOK

Romello Austin maakt een transfer bij de (top)amateurs. De 24-jarige Amsterdammer ruilt komende zomer voetbalclub HBOK in voor WV-HEDW. Hij wil bij de Amsterdamse zaterdag vierde divisionist een volgende uitdaging aangaan.

Austin staat voor een relatief grote stap. Hij speelde in zijn jeugdperiode bij Buitenveldert, Zeeburgia en Roda’23 en inmiddels vijf seizoenen in het senioren voetbal. Via SDZ, waar Austin in 2018 op 19-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal, en Legmeervogels belande de behendige buitenspeler bij HBOK en stuurt wekelijks menig verdediger met zijn onnavolgbare sleepbewegingen het figuurlijke bos in. ,,Ik ben heel blij dat ik deze stap kan maken en dat mij dit ook gegund wordt door HBOK”, regaeert Austin.

Uitdaging

,,Het contact dateert al van vorig seizoen. Ik werkte bij SDZ samen met Remon van der Star (assistent-trainer WV-HEDW, red.) Ik wil altijd kijken hoe hoog ik kan gaan spelen. Ik zoek de uitdaging. Vorig seizoen kwam voor mij nog te vroeg. Ik wilde met mijn club HBOK de eerste klasse in. WV-HEDW kwam opnieuw bij me dit seizoen, nu was voor mij het juiste moment aangebroken.”

HBOK

Met HBOK promoveerde Austin naar de eerste klasse waar zijn team strijd voor lijfsbehoud. ,,Ik heb een heel mooie en goede periode gehad bij HBOK. Vooral vorig seizoen was natuurlijk prachtig om mee te maken. Er heerst een goede sfeer, HBOK is een leuke vereniging om te voetballen en vorig jaar kon ik een stap omhoog maken met HBOK. Dit seizoen draaien we helaas niet al te best.”

Vertrouwen en ambitie

De Amsterdammer heeft nog niet het zoet van Divisie voetbal geproeft en kijkt uit naar nieuwe avonturen. ,,WV-HEDW is dicht bij huis. Ik heb er veel zin in om daar te gaan spelen. Ik kijk wel eens divisie wedstrijden van ‘WV’ of van Swift. Al die divisie-teams zijn weer net wat beter georganiseerd, er lopen meer mensen die goed kunnen voetballen. Ik heb er alle vertrouwen in om met mijn kwaliteiten, snelheid en behendigheid, een goede bijdrage te kunnen leveren. Ik ben heel erg benieuwd naar de tegenstanders komend seizoen, hun manier van spelen. Natuurlijk heb ik ook ambities. Ik hoop dat we dan hoog in het klassement kunnen eindigen. Wellicht wel de top drie, daar ga ik voor. We hebben gesproken over de manier van spelen en mijn rol daarin. Ik houd van aanvallend spelen, vroeg druk geven en de bal op de helft van de tegenpartij veroveren. Dat spel ligt mij goed.”

Ik wil altijd kijken hoe hoog ik kan gaan spelen

Maar eerst nog een paar maanden in Zunderdorp. Er wacht de spannende strijd met HBOK in de eerste klasse. ,,Ik ga dit seizoen sowieso goed eindigen met en bij HBOK. Ik vind het enerzijds wel jammer dat ik straks de deur achter mij dicht trek, ik heb een hechte band met de spelers(groep). Maar ze gunnen mij die stap”, sluit Austin af.

Programma

Austin’ nieuwe ploeg WV-HEDW moet zaterdagmiddag proberen v.v. Eemdijk (Sportpark Middenmeer, 14.30 uur) nog eventjes van het kampioenschap te houden. Austin zelf treedt met zijn HBOK zaterdag aan in De Bilt (14.00 uur) en gaat daar het gevecht aan voor de elfde plek. Voor zowel HBOK als FC De Bilt zijn de belangen groot. Bij winst klimt HBOK een plaats, gaat het over De Bilt heen en komt – bij gunstige uitslagen – dicht bij de middenmoot.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)