WV-HEDW terug aan kop na zege op Huizen

Vorige week stond voor WV-HEDW de stadsderby met AFC op het programma. Het duel kantelde toen WV-HEDW op slag van rust rood kreeg. AFC won uiteindelijk met 2-1, waardoor WV-HEDW de koppositie weer kwijt raakte. Zaterdag stond opnieuw een belangrijk duel op het programma voor de Amsterdammers. Er stond een bezoek aan nummer 3 Huizen gepland.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

Het eerste kansje was voor de bezoekers, die een schot van Nassir Maachi gestopt zagen worden door Kuiper. Na een half uurtje volgde een domper voor WV-HEDW: Mick van Moerkerk moest zich met een hamstringblessure laten vervangen. Mervelinio Olijfveld kwam in het veld. Niet lang daarna was Huizen na een scrimmage dicht bij een goal en vervolgens waren de Amsterdammers in de tegenstoot ook dichtbij. De doelman van Huizen keerde een kopbal van Rico Bouwmans. Met 0-0 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na rust begon WV-HEDW wat meer aan te dringen, al duurde het een tijdje voordat dat ook echt tot kansen leidde. In de 67e minuut zette Kick van Aelst zijn ploeg op voorsprong. De Amsterdammers waren daarna nog dicht bij de 0-2 via Tim Correia, maar zijn inzet eindigde op de lat. In de slotfase ging Huizen op jacht naar de gelijkmaker, maar Kuiper hield zijn ploeg op de been. In blessuretijd maakte Joost Heij er toch nog 0-2 van en was de buit binnen voor de ploeg van Marcel Valk.

Opstelling WV-HEDW: Kuiper, Schartman, Lammers, Bouwmans, Walraven, van Aelst, Azzouz, Blom, Hij, Correia, Van Moerkerk