Marcel Valk WV-HEDW

WV-HEDW verlengt met Marcel Valk: “Prachtige club met veel mogelijkheden”

WV-HEDW gaat nog een seizoen langer door met Marcel Valk. De Amsterdamse vereniging is tevreden met de weg die de oefenmeester anderhalf jaar geleden insloeg en denkt samen met hem het ultieme doel te bereiken: promotie naar de Hoofdklasse.

Beide partijen hadden deze maand met elkaar contact om het over een mogelijke verlenging te hebben. “Ik wilde heel graag bij deze prachtige club doorgaan, omdat ik door het coronavirus nog niets heb bewezen”, vertelt Valk over zijn verlenging. “WV-HEDW is een prachtige club met veel mogelijkheden. Bovendien zie ik onwijs veel rek in de spelersgroep zitten, waardoor ik graag langer wilde aanblijven. Gelukkig zag voorzitter Ronald (Nijsen, red.) dat ook zo en dus gaan we nog een seizoen met elkaar verder.” Het aanblijven van Valk betekent dat assistent-trainer Jeffrey Ruhe eveneens met een seizoen verlengt. “Ik vind het prettig dat we met dezelfde staf mogen doorgaan. Jeffrey speelt een belangrijke rol binnen onze technische staf en gelukkig is ook de club blij met zijn diensten. Dat geeft vertrouwen.”

Valk hoopt dat WV-HEDW na de coronastop de lijn van vorig seizoen kan doortrekken, toen de vereniging nog volop in de race was voor een kampioenschap. Het begin van dit voetbaljaar verliep stugger. “We waren vaak te kwetsbaar achterin, omdat we te aanvallend speelden. In mijn eerste seizoen speelden we ook ver naar voren, maar waren we toch in staat om op de nul te spelen. We moeten kortweg zorgen voor meer balans in het spel. Als we dat voor elkaar krijgen, dan hebben we veel in onze mars.” De trainer durft nog niet te zeggen waar de club dit seizoen kan eindigen. “Dat ligt eraan hoe we de competitie uitspelen. Als we verdergaan met deze stand, dan hebben we zeker nog een slag te slaan. Maar wanneer we helemaal opnieuw beginnen, dan acht ik de kans zeker aanwezig om te promoveren. We hebben namelijk genoeg potentie om dat te bereiken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: WV-HEDW

Het voorzittersjaar van WV-HEDW-voorzitter Ronald Nijsen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)