WV-HEDW verliest in extremis in Scherpenzeel (5-4)

Zaterdag startte WV-HEDW met de competitie. In de beker behaalde de ploeg uit Amsterdam-Oost goede resultaten. Zo werden HBOK en BFC verslagen, tegen IVV werd er gelijkgespeeld. Ook tegenstander Scherpenzeel had het goed gedaan in de beker. Het versloeg Lunteren, Hooglanderveen en Barneveld met ruimte cijfers. In totaal scoorde Scherpenzeel 15 maal en kreeg het 1 tegengoal. WV-HEDW kreeg ook veel tegengoals tegen Scherpenzeel, vijf, maar wist ook zelf vier keer te scoren.

WV-HEDW startte de wedstrijd goed. Tim Correia had de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn schot werd gepakt door de keeper. Daarna had hij nog een schot, maar de bal ging naast. Na deze kansen raakten de Amsterdammers de grip op de wedstrijd kwijt. Scherpenzeel wist daardoor te scoren. Omar Riani scoorde met links. Wel hadden de bezoekers in de eerste helft nog meerdere kansen. Ashraf Azzouz raakte van circa 40 meter de paal. Zijn schot ging over de keeper heen, maar rolde via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Na ongeveer een uur spelen wisselde Valk, om de ruimtes van Scherpenzeel te benutten. Azzouz schoot vanaf 25 meter de bal binnen: 1-1. De ingevallen Roy van Essen scoorde binnen enkele minuten na zijn entree de 1-2. Daarna was hij nog meerdere malen gevaarlijk.  Na een corner kegelde Danny Blom de afvallende bal binnen: 1-3. Het vierde doelpunt van WV-HEDW kwam op naam van Kick van Moerkerk. Van Essen werd diep gestoken en legde de bal opzij voor Van Moerkerk, die de bal binnen schiet.

Zo leek er een kwartier voor tijd geen vuiltje aan de lucht voor WV-HEDW. In minuut 81 gaf WV-HEDW een corner weg, vanuit de corner wist Kevin Sissing voor Scherpenzeel te scoren; 2-4. Hierna konden de Amsterdammers de bal niet meer in de ploeg houden en men kon de eigen spitsen niet meer bereiken. Door de tweede goal van Scherpenzeel kwam het geloof van de thuisploeg weer terug. Ook Marien van Roekel scoorde namens Scherpenzeel uit een corner: 3-4. Tot overmaat van ramp scoorde Scherpenzeel in minuut 92 de 4-4, Nehkomi Veldt scoorde na een hoekschop de gelijkmaker. In minuut 95 wist Veldt nogmaals te scoren, ditmaal schoot hij een vrije trap binnen: 5-4.

Marcel Valk wist niet wat hij vanaf circa minuut 80 zag. “Tot minuut 81 hadden we alles onder controle. De 2-4 gaf Scherpenzeel vleugels. Echt bizar. Dit heb ik nog niet nooit meegemaakt.” Volgende week neemt WV-HEDW het thuis op tegen Zuidvogels. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de eerste klasse zaterdag A te zien.