Home / slideshow / WV-HEDW verliest nipt van VVOG
Marcel Valk WV-HEDW

WV-HEDW verliest nipt van VVOG

Voor WV-HEDW stond zaterdag het tweede duel van de voorbereiding op het programma. Althans, officieel. Trainer Marcel Valk zag het eigenlijk pas als het eerste duel: “Want vorige week tegen HBOK, in die hitte, dat kon je eigen geen voetbal noemen”, bekende de trainer. Het duel in 35 graden eindigde in een bloedeloze 0-0. Zaterdag op bezoek bij VVOG in Harderwijk vielen er wel goals: 2-1.

Ook nu was het warm, maar gelukkig niet zo warm als vorige week en daardoor werd er een stuk meer gevoetbald. De eerste kans was voor Derde Divisionist VVOG. Na een aanval met Rafik El Hamdi wist Matthijs Kuiper de bal niet te pakken. De bal kwam opnieuw voor het doel, maar de kopbal van VVOG ging uiteindelijk naast. Niet veel later kreeg ook WV-HEDW een eerste mogelijkheid, maar een vrije trap van Tim Correia draaide naast het doel. Zo ging het spel op en neer tot na ruim de Amsterdammers na ruim een half uur een 100% kans op de 0-1 kregen. Roy van Essen zette de bal goed voor richting het doel, maar Joost Heij kwam net te laat inglijden. Mervelinio Olijfveld kwam daar achter nog aan lopen, maar zijn inzet eindigde op de keeper. Toch kwam de ploeg van Marcel Valk uiteindelijk ok voorsprong. Opnieuw dankzij een voorzet van Van Essen en dit keer maakte Heij het wel. Maar lang kon de ploeg niet van de voorsprong genieten, een minuut later lag de 1-1 van Pernelly Biya al in het doel. VVOG raakte ook nog de paal voordat het rustsignaal klonk.

Na rust kwamen er wat andere namen in het veld bij WV-HEDW. Zo nam Colby Harmon de plek onder de lat over en maakten ook Joost Hommenga (overgekomen van Wartburgia), Kick van Aelst, Boris Santen en Junior Tiller (overgekomen van FC Aalsmeer hun entree. Later vielen ook Damien van de Vegt, Roan Mulder en Ashraf Azzouz nog in. Het een aantal nieuwe namen was het duidelijk weer even zoeken naar patronen. WV-HEDW had het lastig in het eerste kwartier na rust en toen viel dan ook de 2-1 van Yannick Bouw. VVOG tapte duidelijk uit een ander vaatje dan in de eerste helft. Toen kwam WV-HEDW nauwelijks in de problemen, maar nu was het zo af en toe druk voor het Amsterdamse doel. Een schot van Kevin Schmidt werd met een beetje geluk van richting veranderd en belandde daardoor over in plaats van in het doel.

Via Van Essen kreeg WV-HEDW de kans om wat terug te doen, maar zijn boogballetje over de keeper verdween naast het doel. De Amsterdammers kregen beetje bij beetje weer meer grip op de wedstrijd en hadden nog een aantal goede aanvallen met onder anderen Van Aelst en Azzouz. Vlak voor het laatste fluitsignaal was de thuisploeg nog dicht bij de 3-1, maar Hommenga greep goed in met een tackle. Hoewel WV dus onderuit ging, was er genoeg reden voor positiviteit.

“Ik ben zeker tevreden over wat ik gezien heb. VVOG speelt toch 2 niveaus hoger dan wij”, aldus Valk na afloop. “Aan het begin van de tweede helft was het met de nieuwe jongens nog even zoeken naar zaken als looplijnen, maar dat ging ook steeds beter. We hebben genoeg concurrentie in de ploeg en dat is alleen maar mooi.”

Opstelling WV-HEDW: Matthijs Kuiper; Oscar Abouseda, Noud Schartman, Nick Lammers, Matthijs Coenradi; Jordy Dijkhuizen, Tim Correia; Danny Blom ; Roy van Essen, Joost Heij, Mervelinio Olijfveld

Send this to a friend