WV-HEDW verrast met 5-0 zege op Swift

WV-HEDW heeft zaterdagmiddag te verrassen met een 5-0 oefenzege op Swift, al was die uitslag wel wat geflatteerd.

Voor Hoofdklasser Swift was de voorbereiding al een paar weken aan de gang, terwijl WV-HEDW midweeks tegen AMVJ het eerste oefenduel van 2021/2022 speelde. Dat Swift al wat langer aan de gang is en een niveau hoger speelt, was in de eerste twintig minuten geregeld te zien. De ploeg van Martin de Groot speelde goed voetbal en had kansen om tot scoren te komen, maar benutte die niet. Achteraf gaf WV-HEDW-trainer Marcel Valk dan ook toe dat het na het eerste kwart van de wedstrijd ook zomaar 0-2 had kunnen staan.

Maar dat stond het niet, het was WV dat vervolgens op voorsprong kwam uit een vrije trap. Doelpuntenmaker was Nick Lammers. Even later kopte Carlos Groen op de lat namens Swift. Vlak voor rust kwam de thuisploeg echter op een 2-0 voorsprong. Het was Tim Correia die op aangeven van Joost Hij de bal vanaf links in de verre hoek kon schuiven.

Na rust kwamen er een hoop nieuwe spelers het veld in en was WV-HEDW de betere partij. Nog voor het spel goed en wel weer begonnen was, stond de 3-0 al op het scorebord. Ashraf Azzouz, die ook net in het veld stond, liet zien dat hij het scoren van afstand nog niet verleerd is. Vanaf een meter of 35 wist hij de bal in de linkerkruising te laten verdwijnen. Het was de start van een sterke helft van WV-HEDW. Met een uur op de klok maakte Correia zijn tweede van de middag en vlak voor tijd maakte ook Azzouz zijn tweede goal. Wederom een bijzonder fraaie: bijna vanaf de achterlijn wist hij te scoren. Tussendoor had ook Swift nog een goede mogelijkheid gekregen, maar Matthijs Kuiper redde knap.

Zo werd het na 5-0 zege op AMVJ ook een 5-0 zege op Swift voor WV-HEDW. Valk en zijn ploeg zetten de voorbereiding komende zaterdag voort tegen zondag eersteklasser AGB. Voor Swift staat dinsdag alweer het volgende duel op het programma. Tegen en bij Derde Divisionist JOS Watergraafsmeer.