WV-HEDW verslaat AFC met 3-1

Voordat de wedstrijd tussen WV-HEDW en het zaterdagteam van AFC begon, reden er nog snel twee tractoren het veld op. Een voertuig was bewapend met een soort bladblazer, terwijl de ander een soort stofzuiger had. Snel werden vele bladeren van het speelveld verwijderd, zodat er op tijd kon worden afgetrapt.

AFC was eigenlijk nog niet over de middenlijn geweest toen het al een tegentreffer kreeg te verwerken. WV-HEDW-middenvelder Tim Correia nam de bal goed mee en passte naar Joost Heij. Van buiten de zestien haalde de spits uit, het geplaatste schot verdween achter de keeper van AFC, Dayen Gentenaar. Met de voorsprong ging de thuisploeg door met aanvallen, echter werd AFC ook gevaarlijk. Uit een hoekschop kopte Mitchell Faerber op de bovenkant van de lat. WV-HEDW bleef de aanval zoeken, maar de bezoekers kwamen op gelijke hoogte. Met een harde knal zette Faerber de 1-1 op het scorebord. De wedstrijd ging vervolgens iets op en neer. AFC claimde op voorsprong te komen. Max de Bruijne kopte de bal en hij vond dat zijn inzet over lijn was gegaan. Arbiter Anne Greveling keurde de goal niet goed.

Ja of nee? Zou de bal over de lijn zijn geweest?

Een paar minuten voor rust kreeg Jack van Moerkerk de mogelijkheid om z’n ploeg op voorsprong te zetten. Nadat hij enkele tegenstanders omspeelde, schoot hij het leer naast. Echter schoot aanvoerder Kick van Aelst nog een vrije trap zeer fraai binnen. De ploegen zochten met een 2-1 tussenstand de kleedkamers op.

Lees verder na de foto en de video

Na rust kwam WV-HEDW snel op een 3-1 voorsprong. Een vrije trap van Van Aelst kon AFC-goalie Gentenaar niet uit zijn doelmond krijgen. Verdediger Steven Knijnenburg kon zijn vierde treffer van de competitie binnen tikken. Gedurende de tweede helft zette AFC nog even aan, maar de ploeg van trainer Benno Nihom wist het WV-HEDW niet meer moeilijk te maken. In de slotfase van het duel kreeg de thuisploeg nog meerdere mogelijkheden, maar de 3-1 voorsprong bleef op het scorebord staan.

Volgende week kan WV-HEDW de periodetitel winnen, op bezoek bij Monnickendam. Wel is het dan afhankelijk van het resultaat van Argon. AFC speelt volgend weekend tegen BOL. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse.