WV-HEDW verslaat Zuidvogels

Na de bizarre 5-4 nederlaag van vorige week, stond zaterdagmiddag de eerste thuiswedstrijd voor WV-HEDW op het programma. Zuidvogels kwam in bezoek. Dit keer won WV-HEDW wel: 3-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in zaterdag 1a

Al in de derde minuut viel de eerste goal voor Zuidvogels. Nadat WV-HEDW op de helft van Zuidvogels de bal verloor, wist de ploeg uit Huizen om te schakelen. Na een voorzet belandde de bal in de kluts. Eerst een kopbal van Martin Campbell, deze poging werd gestopt door een centrale verdediger van de thuisploeg. De bal werd weer de zestien in geschoten door een aanvaller van Zuidvogels en uiteindelijk wist Campbell de bal binnen te schieten.

Na 9 minuten de eerste kans voor WV-HEDW. Na een combinatie via de rechterkant kreeg Tim Correia de kans om af te drukken. De keeper kan het schot keren, ten koste van een hoekschop. Het spel ging op en neer. Sterke fases van de thuisploeg werden afgewisseld met uitbraken van de bezoekers. Wel was WV-HEDW de bovenliggende partij, ondanks de 0-1 achterstand. De eerste gele kaart was voor de bezoekers, na een passeeractie van Mick van Moerkek haalde rechtsback Furkan Cetin hem neer.

De scheidsrechter gaf in minuut 35 een penalty voor WV-HEDW, nadat Blom werd geblokkeerd door een verdediger. Ricardo Tat van Zuidvogels kreeg nog geel wegens kritiek op de scheidsrechter. De penalty werd feilloos benut door Ashraf Azzouz. Aan de andere kant riep Zuidvogels om een penalty, nadat Campbell licht zou zijn geraakt. Ivo de Heus, middenvelder van Zuidvogels, kreeg de gele kaart van de arbiter wegens kritiek op zijn handelen. Door de gelijkmaker werd Zuidvogels wakker geschud. Er werd meer de aanval gezocht, voor rust resulteerde dat nog in meerdere mogelijkheden.

Direct na rust kwam WV-HEDW op voorsprong. Kick van Aelst opende goed op Daan Walraven, deze gaf de bal aan Joost Heij. De spits legde de bal breed, waardoor Correia kon scoren. Een fraaie aanval over meerdere schijven. Bijna kwam Zuidvogels op gelijke hoogte. Een afvallende bal na een corner werd gekeerd door Matthijs Kuiper. De rebound ging van dichtbij hoog over. In minuut 55 had Zuidvogels nog een mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Vanuit de omschakeling stoomde Campbell op, zijn lage voorzet kon net niet worden binnen gegleden door Donny van de Pol.

Na een uur spelen kreeg Zuidvogels weer een gele kaart. Ditmaal voor Huib van Eijnsbergen. Ook zakte WV-HEDW verder in. Dit gaf Zuidvogels mogelijkheden. Een kanonskogel belandde op de lat. Na dat moment werd de thuisploeg even wakker en werd meer op de helft van de bezoekers gespeeld. Maar Zuidvogels begon gevaarlijker te worden. Met nog een kwartier te spelen besloot trainer Marcel Valk te wisselen. Correia mocht op de bank plaatsnemen, Roy van Essen, die vorige week ook sterk inviel, was zijn vervanger.

In de laatste fase van de wedstrijd ging de wedstrijd op en neer. Campbell kreeg een kans en aan de andere kant was Van Moerkerk bijna trefzeker. Van Moerkerk maakte uiteindelijk ook de derde goal van WV-HEDW. Een counter goed uitgespeeld, waarna Van Moerkerk een voorzet van invaller Van Essen binnen kopte. Zo won WV-HEDW het eerste thuisduel met 3-1.