Home / slideshow / WV-HEDW-versterking Clé Vos de Mooij keert terug in Amsterdam

WV-HEDW-versterking Clé Vos de Mooij keert terug in Amsterdam

WV-HEDW versterkt zich komend seizoen onder de lat. De Amsterdamse vereniging haalt Clé Vos de Mooij binnen, die de afgelopen twee jaargangen onderdeel was van de selectie van derde divisionist Ter Leede.

Vos de Mooij kwam in Sassenheim weinig aan spelen toe. Tijdens onderlinge gesprekken liet de club bovendien weten dat deze voor volgend seizoen een concurrent binnenhaalde, waardoor het zicht op speeltijd in het seizoen 2021/2022 niet groter werd. “Toen was het voor mij duidelijk dat ik een andere club zocht, want ik wil gewoon graag spelen”, vertelt Vos de Mooij, die de schuld van zijn reserverol niet bij zijn voormalige club legt. “Tijdens mijn eerste seizoen kreeg ik de kansen om mezelf te bewijzen voor het seizoen erop, maar die heb ik destijds niet met beide handen aangepakt. Blijkbaar was ik nog niet klaar voor dit niveau.” Het was voor de doelverdediger daarom duidelijk dat hij een club zocht in de Hoofdklasse of eerste klasse, waar hij zichzelf verder kon ontwikkelen. “WV-HEDW zocht vervolgens contact. Toen ik met de club in gesprek ging, voelde deze direct als een warm bad. Daarnaast ken ik al wat jongens uit de selectie, waardoor ik besloot om de overstap te maken.”

De keeper speelde in het verleden in de jeugdafdeling van Buitenveldert en keert dan ook terug naar de hoofdstad. “Dat was zeker een van de redenen om naar Amsterdam te gaan. Het heeft een leuk sfeertje en ik kan op de fiets naar de club. De vereniging draait volgens mij uitstekend, en hopelijk met mij nóg beter. In het voorseizoen moet ik uiteraard concurreren en mezelf bewijzen, want het is niet zo dat ik zomaar in het basisteam sta. Ik eis echter van mezelf dat ik in het elftal kom: anders ben ik niet tevreden over het seizoen. Met het team willen we voor het kampioenschap gaan, zodat we in de Hoofdklasse komen te spelen.” Zodoende hoopt Vos de Mooij zich in de kijker te spelen van de Divisieclubs. “Mijn doel is nog altijd om in de Tweede Divisie terecht te komen, maar daarvoor neem ik de tijd. Het project bij WV-HEDW is wat mij betreft niet voor een jaar, zo heb ik eveneens intern aangegeven. Hopelijk speel ik hier een aantal jaar en bereiken we iets moois.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ronald Bakker

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)