WV-HEDW weet Tim de Jong bij JOS Watergraafsmeer los te weken

JOS Watergraafsmeer raakt Tim de Jong aan het einde van het seizoen kwijt. De verdediger annex middenvelder, die in het verleden uitkwam voor SV Diemen en Ajax Zaterdag, gaat aan de slag bij WV-HEDW.

De Jong kwam in de zomer van 2019 bij JOS Watergraafsmeer terecht dat destijds nog in de Hoofdklasse speelde. “Het was gelijk een succesvol eerste jaar, want we promoveerden naar de Derde Divisie”, kijkt De Jong op zijn beginperiode bij de vereniging terug. “Vorig seizoen eindigde natuurlijk al na een paar wedstrijden, maar dit seizoen doen we het weer aardig. We beschikken over een leuk team.”

Desondanks besloot hij in gesprek te gaan met WV-HEDW dat op zaterdag uitkomt. Het was voor De Jong een belangrijke reden om de overstap te overwegen. “Mijn huisgenoten voetballen bijvoorbeeld op zaterdag, terwijl ik ook het gevoel heb dat de ambiance op de zondag simpelweg minder is dan voorheen, al is het bij JOS Watergraafsmeer nog altijd fantastisch. Het was voor mij echter interessant om een nieuwe uitdaging aan te gaan en die heb ik gevonden bij mijn nieuwe club.”

De voetballer sprak de laatste periode uitgebreid met meerdere mensen bij WV-HEDW, waaronder hoofdtrainer Marcel Valk. Daaraan hield hij een goed gevoel over. “De ambitie van deze club is fantastisch. Ze hebben een relatief jonge groep die vijftien punten losstaat in de eerste klasse. De kans is daardoor reëel dat de club promoveert naar de Hoofdklasse. Bij Ajax Zaterdag en JOS Watergraafsmeer heb ik natuurlijk ondervonden wat voor niveau dat is.”

De Jong verwacht echter dat WV-HEDW in de spelersgroep over voldoende kwaliteiten beschikt om te weten wat de Hoofdklasse van het team vraagt. “Hoe breder de groep echter is, des te meer mogelijkheden heeft de technische staf om uit te kiezen. Ik hoop natuurlijk dat ik een belangrijke schakel kan worden in het geheel en mijn bijdrage kan hebben aan de resultaten. Tegelijkertijd weet ik dat ik komende zomer weer hard moet werken om mijn plekje af te dwingen.”

Zijn keuze voor WV-HEDW betekent eveneens dat De Jong afscheid moet nemen van JOS Watergraafsmeer. “De club vond het jammer, want die wilde me graag houden. Anderzijds gunnen ze het me zeker.” De komende maanden hoopt hij zijn periode met de club goed af te sluiten. “Onze groep is goed genoeg om in de Derde Divisie te blijven. Het team wil altijd hard werken en laat zich bij een nederlaag niet zomaar uit het veld slaan. Ik denk dat dat de sleutel tot ons succes is.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!