Home / Algemeen / WV-HEDW wint eindelijk weer eens een uitwedstrijd in de competitie

WV-HEDW wint eindelijk weer eens een uitwedstrijd in de competitie

WV-HEDW heeft voor het eerst in lange tijd een uitwedstrijd in de competitie gewonnen. Op bezoek bij vv Woudenberg werd het 0-3. De Amsterdammers werden daarbij wel enigszins in het zadel geholpen: Woudenberg stond de gehele tweede helft met 10 man.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

De ploeg van Marcel Valk speelde een goede eerste helft en creëerde voldoende kansen, maar gescoord werd er niet. Danny Blom, Tim Correia en Kick van Aelst kregen de bal voor rust allemaal niet in het doel. In minuut veertig kreeg Nick de Greef van Woudenberg de gele kaart van de arbiter. Bij een vrije schop van de bezoekers was hij met de bal weggelopen. Enkele minuten later kreeg De Greef zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De speler van Woudenberg haalde Mick van Moerkerk neer. Hoewel WV-HEDW geen penalty kreeg, bood dit wel perspectief voor de tweede helft.

De tweede helft begon met aan allebei de kanten een goede mogelijkheid op de openingstreffer. Joost Heij kopte over, ook Woudenberg kreeg een scoringskans na een misverstand bij WV-HEDW achterin. Emmanuel Makonga van Woudenberg kon de bal binnenglijden, maar kreeg de bal niet in de goal. In minuut 55 was het wel raak. Steeds meer spelers lijken in de leer te gaan bij Ashraf Azzouz, want nu was het Kick van Aelst die vanaf 35 meter wist te scoren: 0-1. Daarna volgden de kansen elkaar in rap tempo op. Heij raakte eerst nog de paal, maar niet veel later was het voor Roy van Essen wel raak. Na een voorzet van Van Aelst wipte hij de bal over de keeper. In blessuretijd maakte Van Moerkerk er nog 0-3 van.

Door de overwinning meldt WV-HEDW zich in de top. Het staat nu gedeeld tweede, samen met Scherpenzeel en FC Breukelen. WV-HEDW heeft wel het minste doelsaldo, maar de verschillen zijn klein. Volgende week ontvangen Valk en zijn mannen BOL.

Foto: Archief foto van Mick van Moerkerk door Jan Vonk

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend