Home / Homepage / WV-HEDW wint met 5-2 van Roda ’46, geen periodetitel

WV-HEDW wint met 5-2 van Roda ’46, geen periodetitel

Voor WV-HEDW stond tegen Roda ‘46 een belangrijke wedstrijd op het programma. De ploeg uit Amsterdam stond op een gedeeld eerste plaats, precies op gelijke hoogte met Scherpenzeel. Beide ploegen hadden evenveel punten en precies hetzelfde doelsaldo. Het behalen van de periodetitel had WV-HEDW in eigen hand.

Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zaterdag eerste klasse te zien.

De Amsterdammers begonnen de wedstrijd voortvarend. In minuut vijf legde Danny Blom af op Ashraf Azzouz. De buitenspeler kwam in het zestien metergebied naar binnen en krulde met links de bal achter Roda-goalie Daan Broere. Roda dacht na ongeveer tien minuten spelen op gelijke hoogte te komen. De bal rolde onder doelman Matthijs Kuiper door, maar werd door een verdediger voor de lijn nog weggewerkt. Azzouz was bij de Amsterdammers in de eerste fase van de wedstrijd de grote man. Nadat er twintig minuten zijn gespeeld en er een overtreding werd gemaakt op Tim Correia, schoot Azzouz de vrije trap in de goal. Halverwege de eerste helft maakte Roda wel de aansluitingstreffer. WV-HEDW-doelman Kuiper liett bij een corner de bal glippen, waardoor Tristan Walet de bal binnen kon koppen. Na de goal kregen de bezoekers uit Leusden mogelijkheden. In de omschakeling kwamen er enkele kansen. Een vrije trap van Roda-speler Rida Najib spatte  uiteen op de kruising. Najib was enkele minuten later wel trefzeker, na een ingooi belandde de bal bij hem. Hij volleerde de bal in een keer in het Amsterdamse doel. De ruststand was 2-2.

De tweede helft ging beide kanten op. Aanvallen van WV-HEDW werden beantwoord door aanvallen van de bezoekers. Grote kansen bleven in het eerste deel van de tweede helft uit. Met ongeveer een uur op de klok wisselde trainer Marcel Valk Correia. De middenvelder werd vervangen door Roy van Essen. Kort na de wissel kwam WV-HEDW op een 3-2 voorsprong. Linksback Daan Walraven pegelde de bal in de rechter bovenhoek. Roda ‘46 moet na de achterstand met tien man verder. Aanvoerder Mitchell van der Veer haalde na het duel door op Kick van Aelst en kreeg van scheidsrechter Kool zijn tweede gele kaart. WV-HEDW kwam vlot op 4-2. Rechtsback Noud Schartman kopte de bal binnen. Het werd nog 5-2. Spits Joost Heij gaf de bal mee aan Mick van Moerkerk. De vleugelaanvaller gaf na een rush de bal in de ruimte. Heij liep goed door en schoot de bal droog in de korte hoek.

Na de overwinning was het wachten op de uitslag bij AFC – Scherpenzeel. WV-HEDW moest hetzelfde of beter resultaat halen dan Scherpenzeel om de periodetitel te pakken. Lang leek het voor de WV-HEDW de goede kant op te gaan, echter wist Scherpenzeel in de tweede helft enkele malen te scoren. Scherpenzeel won met 4-0 van AFC en had daardoor een beter doelsaldo dan WV-HEDW. Hierdoor won Scherpenzeel de periodetitel. De grote man was Ismail Ouaddouh, hij was verantwoordelijk voor drie van de vier treffers bij de ploeg.

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend