WV-HEDW wint met maar liefst 9-0 van Monnickendam

Het vorige weekend speelden zowel WV-HEDW als VV Monnickendam met 1-1 gelijk. WV-HEDW was op bezoek geweest bij Die Haaghe in Den Haag, terwijl Monnickendam op eigen veld AFC op 1-1 hield. Dit weekend troffen de twee ploegen elkaar op Sportpark Middenmeer, de thuishaven van WV-HEDW. De wedstrijd werd gespeeld zonder publiek, vandaar dat de thuisploeg een livestream op Facebook had geregeld. Vanuit de luie stoel konden de WV-HEDW-supporters zien hoe hun club met 9-0 won van Monnickendam.

In de stromende regen werd er om 14:30 afgetrapt, eigenlijk werd het maar op een paar momenten echt droog. De eerste fase van de wedstrijd ging gelijk op, Monnickendam zette de thuisploeg onderdruk wanneer de bal bij de zijkanten kwam. WV-HEDW had daarnaast moeite om de vrijstaande speler te vinden. Na tien minuten spelen eerste kans(je) voor WV-HEDW. Voorzet werd gegeven op spits Joost Heij, maar hij kon de bal niet goed raken. Met een kwartier op de klok een uitstekende aanval van Monnickendam. De bal ging soepel van voet naar voet. De ploeg van Ronald Dooijeweerd combineerde goed. Met een strakke pass werd het spel verlegd naar de rechterkant. De strakke voorzet die volgde werd geraakt door de mee opgekomen Jesse Braspenning, maar hij kon de bal net niet genoeg richting meegeven waarna de bal naast ging. Na ongeveer 25 minuten spelen werd een aanval door Monnickendam afgeslagen. WV-HEDW-speler Kick van Aelst ving de bal op en gaf een goede pass op aanvoerder Mick van Moerkerk. Monnickendam was uit positie en de buitenspeler gaf voor. Voor het doel kon spits Heij de bal binnenschuiven: 1-0. Rap daarna al de 2-0. Tim Correia stoomde op en kwam tegenover Monnickendam-doelman Jeffrey Koreman. Correia deed een stiftje en de tweede treffer van de middag lag erin. Door de twee treffers in twee minuten, was het verzet van Monnickendam gebroken. De ploeg werd dan ook achteruit gedrongen. De derde treffer werd gemaakt in minuut 36 gemaakt. Eerst kon goalie Koreman de bal nog keren, maar Correia schoot zijn tweede van de middag al binnen. Voor rust wist Correia zijn hattrick te complementeren. Uit een hoekschop kopte hij de 4-0 binnen.

In de tweede helft werd het eerste kwartier na rust niet gescoord. Maar in minuut 61 was het wel raak. Van Moerkerk wilde een voorzet geven, alleen zijn bal dwarrelde binnen. Dit zag niemand eigenlijk aankomen, maar de vijfde treffer van de middag was een feit. In deze fase van de wedstrijd was het zeker niet zo dat het prijsschieten was op Monnickendam, de ploeg van trainer Dooijeweerd kwam er enkele malen nog gevaarlijk uit. De bal werd goed diep gespeeld en er werd gescoord door Monnickendam. Alleen werd er gevlagd en gefloten voor buitenspel, de treffer telde dus niet. Aan de andere kant was het wel raak. Van Moerkerk, hij passeerde zijn tegenstander en de aanvoerder hield het overzicht. Strakke pass op Roy van Essen, beweging in het strafschopgebied van de aanvaller. Hierdoor kon hij de bal beheerst binnen schieten: 6-0.  Daarna maakte Van Moerkerk wel zijn tweede van de middag. Hij stond bij een aanval vrij aan de linkerkant van het veld, dus de bal werd op hem afgelegd. Hij schoot de bal, met een perfect curve, in de verre hoek. Een zeer fraaie treffer van de aanvoerder. Vijf minuten later was het Correia die scoorde: na een goede combinatie schoot hij zijn vierde treffer binnen. Invaller Junior Teller maakte de negende treffer van de avond, hij schoot in de korte hoek en via de binnenkant van de paal ging de bal binnen. Aan het eind van de wedstrijd had Monnickendam de eretreffer kunnen maken. Alleen het schot van Kid Ronday ging voorlangs, het zat Monnickendam ook niet mee… Toen het scorebord negentig minuten aangaf, floot scheidsrechter Hilgersom direct voor het einde van de wedstrijd.

Door de overwinning klimt WV-HEDW op naar de tiende plek. Volgende week nemen de Amsterdammers het op tegen Honselersdijk. Dan zit trainer Marcel Valk wel weer op de bank, zijn schorsing is dan weer voorbij. Monnickendam neemt het volgende week op tegen Nootdorp. Bekijk hier de stand, de overige uitslagen en het programma in de zaterdag eerste klasse.