Marcel Valk

WV-HEDW ziet voorsprong weer slinken na nederlaag in Leusden

WV-HEDW deed vorige week goede zaken door titelconcurrent Scherpenzeel te verslaan. Het kwam daardoor 4 punten los, maar ziet die voorsprong dit weekend weer slinken tot 1 punt. De Amsterdammers verloren met 2-1 van Roda ’46, terwijl Scherpenzeel Zwaluwen versloeg.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

Bij WV-HEDW ontbraken Rico Bouwmans (vakantie), Daan Walraven (geschorst) en Kick van Aelst (scooterongeval). Ondanks dat er dus enkele spelers ontbraken, begonnen de Amsterdammers sterk aan de wedstrijd. Er ontstonden wat mogelijkheden en Ashraf Azzouz was uit een corner dicht bij de 0-1, maar kopte net over. De ploeg van Marcel Valk bleef aandringen en na ongeveer een half uur was de openingstreffer opnieuw dicht bij. Na een scrimmage wist de doelman van Roda ’46 de bal weg te werken. In de slotfase van de eerste helft kreeg Roda ’46 voor het eerst was kansjes en kreeg WV-HEDW het deksel op de neus. Op slag van rust maakte Tristan Wallet de 1-0.

Vervolgens kwam Roda ’46 sterk uit de kleedkamer, maar WV-HEDW bleef overeind. Een lage vrije trap van Azzouz ging dwars door de muur, maar de doelman van Roda wist de bal weg te stompen. De bal bleef echter in het veld en in de daarop volgende halve minuut was het een ware schiettent. Daar kwam een einde aan toen Danny Blom de bal over het doel roste. Uiteindelijk viel de 1-1 alsnog, toen Joost Heij raak kopte uit een corner van Azzouz. Snel daarna volgde echter weer een domper, toen Noud Schartman de bal in eigen doel werkte: 2-1. Er was daarna geen tijd meer voor WV-HEDW om nog iets terug te doen.