WVHEDW blijft bij FC Breukelen steken op gelijkspel

Hans Schakel ziet zijn WVHEDW met kleine stappen vooruit gaan. De zaterdag eersteklasser nam slechts een punt mee uit Breukelen, maar is hierdoor wel drie wedstrijden op rij ongeslagen. Een onterecht afgekeurde treffer van Joost Heij zorgde ervoor dat het bij 1-1 bleef.

Terwijl Schakel het gesprek opent door te zeggen dat er niet heel veel meer inzat dan het 1-1 gelijkspel, concludeert hij na afloop toch dat zijn ploeg de drie punten voor het grijpen hadden. “Ik ben niet tevreden met een punt, want ik vind dat wij met onze kwaliteiten moeten winnen van Breukelen”, zei hij stellig. Dat er niet werd gewonnen, lag onder andere aan een twijfelachtig afgekeurd doelpunt van Joost Heij. Nadat doelman Turksma een afstandsschot van Tim Correia losliet, profiteerde Heij hiervan. De 1-2 werd afgekeurd, al bleek op de beelden te zien dat dit onterecht was.

FC Breukelen nam in de 33ste minuut met wat geluk de leiding in handen. Een tegenaanval, na een hoekschop van de bezoekers, leidde de 1-0 in, die uiteindelijk op naam kwam te staan van WVHEDW-verdediger Nik Gabel. Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan. Binnen drie minuten hadden de Amsterdammers de stand weer gelijkgetrokken. Uit een voorzet van Ashraf Azzouz tekende Correia voor de 1-1.

Nog voor de theepauze zag Schakel doelman Jordy Heimens geblesseerd uitvallen. Reservekeeper Mick van de Wijgerd nam plaats onder de lat en liet zien dat WVHEDW daar niet zwakker van werd. “Hij viel foutloos in”, blikte de oefenmeester tevreden terug. “Toch leuk, een jongen van de club die hier al sinds de F-pupillen speelt.”

In de tweede helft ging het gelijk op, met grote kansen voor beide ploegen. Zo belandde een mislukte voorzet van Tom Kalkhuis bovenop de lat boven Van de Wijgerd. Aan de andere kant van het veld werd een harde knal van Azzouz fraai gekeerd door Turksma. Omdat een treffer van Heij werd afgekeurd, bleef het bij 1-1. “Ik ben tevreden met de manier waarop we geknokt hebben. Je ziet, en dat is het leuke, dat de verschillen in deze competitie heel klein zijn.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Jan Vonk