WVHEDW en Aalsmeer krijgen het publiek niet warm

De regionale derby in de zaterdag eerste klasse A tussen WVHEDW en FC Aalsmeer heeft geen winnaar opgeleverd: 0-0. In de ijzige kou konden beiden teams het publiek, zo’n tweehonderd man, niet overtuigen en werd het een wedstrijd om snel te vergeten.

WV-trainer Kees Oostermeijer miste maar liefst zeven man, waarvan zes basisspelers, en moest behoorlijk improviseren. Zo waren om uiteenlopende redenen Smaal, Boot, Loeve, Bouwmans, Darnley en Tennekes afwezig. Zijn collega Cor van Garderen kon alleen niet beschikken over de geblesseerde Calvin Koster (hamstring).

Foto Jan Vonk | Jordy Dijkhuizen en in duel met Lilinho Martins

De openingsfase beloofde veel met kansen voor Lennart Brik (WVHEDW) en Lilinho Martins (Aalsmeer) in de eerste vier minuten van de wedstrijd. Het waren valse voorwendselen want de daaropvolgende veertig minuten leverden geen noemenswaardige kans op. Of het moet de mogelijkheid voor Mick van Moerkerk zijn toen Thomas Harte een diepe bal verkeerd inschatte en Van Moerkerk de bal vervolgens te ver voor zich uit speelde.

Foto Jan Vonk: Lennart Bril schiet over terwijl Winters (liggend) en Harmon zich er nog voor willen gooien

Pas in de laatste minuten van de eerste helft viel er weer wat te beleven. Namens de thuisploeg zag Jordy Dijkhuizen zijn schot worden geblokt door Harte en niet veel later greep doelman Colby Harmon goed in op een inzet van de Karim Allam. In de rebound schoot Bril hoog over.

Foto Ton van Eenennaam : Daan van Huffel ziet Jordy Heimens voor zich opduiken

Ook na de rust was het begin hoopgevend. Alleen was het nu Aalsmeer dat de kansen kreeg. Richard Lynch ging in de fout zodat Daan van Huffel richting doelman Heimens op kon rukken. Het leverde niet meer dan een corner op. Uit die corner was eerst Epi Kraemer gevaarlijk en daarna Berry Kramer, maar een doelpunt, die de wedstrijd hard nodig had, leverde het niet op.

Foto Ton van Eenennaam | Berry Kramer had vlak na rust de score kunnen openen

Doelman Colby Harmon, die de gepasseerde Nick van der Wiel verving, hield Tjeerd Meijer van scoren af en aan de andere kant zag rechtsback Wouter Winters zijn schot geen doel treffen. Het waren zeldzame mogelijkheden.

Foto Jan Vonk | Van Moerkerk aarzelt en dus kan Harmon op tijd ingrijpen

Pas toen de negentig minuten er op zaten, leek er weer wat leven in de brouwerij te komen. Van Moerkerk werd één-op-één met Harmon van een treffer af gehouden en diep in de blessuretijd raakte Werkhoven namens de bezoekers de lat. Gescoord werd er dus niet in een wedstrijd die ook geen winnaar verdiende.

Maandag een samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.