WVHEDW freewheelend naar overwinning op laagvlieger Vitesse Delft

Vrijwel probleemloos heeft WVHEDW zich in de zaterdag eerste klasse herpakt van het uitglijdertje een week geleden tegen CSW. Mick van Moerkerk nam de Amsterdammers bij de hand om met 4-0 af te rekenen met Vitesse Delft.

De verdediging van de gasten had het huiswerk blijkbaar niet goed gedaan. Keer op keer liet Van Moerkerk zijn directe tegenstanders zijn hielen zien. Bovendien was zijn eerste actie, na zeven minuten, gelijk goud waard. De vleugelspeler begon ter hoogte van de dug-out aan een solo, speelde een verdediger met speels gemak uit om vervolgens de 1-0 binnen te schieten. Enkele minuten later werd hij bij een soortgelijke aanval net voor de zestienmeter tegengehouden. Dat wilde Vitesse Delft immers niet nog een keer laten gebeuren.

Van Moerkerk speelde vogelvrij en bracht met zijn bewegingen weer schwung in het elftal. Iets waar het tegen CSW (1-2 nederlaag, red.) aan ontbrak. “Het is ook een stuk warmer, in vergelijking met de -1 van vorige week. Dat scheelt voor mij. Lekker voetbalweer en gewoon gaan.”

Vitesse Delft probeerde iets terug te doen, maar WVHEDW-doelman Jordy Heimens had twee keer een goed antwoord op inzetten van Jevon Blijd. Aan de andere kant van het veld sloeg de thuisploeg opnieuw toe, met wederom een belangrijke rol voor Van Moerkerk. Zijn combinatie met Ruben Loeve zette de aanvoerder vrij voor het doel. Daar wist Loeve wel raad mee: 2-0.

De voorsprong had hoger uit kunnen vallen, alleen hobbelde een zacht schotje van Danny Blom voorlangs het doel en had ook een poging van Ashraf Azzouz een beter lot verdiend. Nadat de gasten in het begin van de tweede helft een nieuwe poging deden om terug in het duel te komen, werd de wedstrijd tien minuten na rust definitief beslist. Van Moerkerk brak, niet voor de eerste keer, door aan de linkerkant en stelde Jordy Dijkhuizen in staat om de 3-0 te maken.

“Daarna zag je de spirit bij hun verdwijnen. We hadden er meer moeten maken, maar het is moeilijk om in zo’n wedstrijd het tempo hoog te houden. Ik denk dat het vandaag niet spannend is geweest”, vond Van Moerkerk. Hij zag uiteindelijk Rico Bouwmans vlak voor tijd de eindstand uit een hoekschop van Azzouz op 4-0 bepalen.

Door de eenvoudige zege behouden de Amsterdammers de zesde plaats. De vraag is alleen of WVHEDW nog ergens voor speelt, aangezien zij ver van de titelstrijd verwijderd is en de derde periode een hels karwei wordt met duels tegen ARC, Volendam, Xerxes/DZB en Sportlust’46. “Best pittige tegenstanders, maar we gaan gewoon proberen het iedereen moeilijk te maken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Jan Vonk