WVHEDW geeft twee keer voorsprong uit handen bij Huizen

Een schokeffect door trainer Hans Schakel weg te sturen, heeft bij WVHEDW nog niet geleid tot een eerste uitzege dit seizoen. In en tegen Huizen werd tot twee keer toe een voorsprong uit handen gegeven. Door het gelijkspel zijn de Amsterdammers wel iets dichterbij de veilige plekken in de zaterdag eerste klasse A gekomen.

Hoewel een puntendeling in de huidige situatie ook gekoesterd kan worden, overheerste vooral het gevoel dat WVHEDW zichzelf niet heeft beloond. Vooral na de 1-2 verzuimden de bezoekers het duel in het slot te gooien. Die voorsprong kwam tot stand door twee treffers van Damien de Vegt. Hij opende na twaalf minuten uit een strafschop de score, miste daarna voor open doel – even later kwam Huizen via René Troost op gelijke hoogte – en maakte dit na ruim een halfuur goed door op fraaie wijze de 1-2 te maken.

De Vegt fungeerde tegen Huizen als nummer tien, terwijl hij de laatste weken in de spits speelde. Daar stond nu clubtopscorer Joost Heij. Hij liet in de tweede helft een enorme kans op de 1-3 onbenut. “Huizen speelde de tweede helft opportunistisch en een halfuur lang hebben wij de ene na de andere gevaarlijke counter gehad”, blikte interim-trainer Sjaak Tersteeg terug. “We hebben goed gespeeld, maar beloonden ons op dat moment niet.”

Vervolgens trad de aloude voetbalwet in werking: wanneer je zelf niet scoort, doet de tegenstander dit wel. Op aangeven van Quincy van Waveren trok Dennis Lamme de stand gelijk: 2-2. Daarna draaide de wedstrijd weer en kon het alle kanten opgaan. Uiteindelijk kreeg het duel geen winnaar. Veel meer dan dat WVHEDW een puntje dichterbij de streep komt, schieten de Amsterdammers er niet mee op.

De afgelopen twee weken werden door Tersteeg en Harry Wellerdieck (trainer van het tweede elftal) aangegrepen om vooral het zelfvertrouwen terug te krijgen in Amsterdam-Oost. “Je merkte dat er veel onrust was, snel ontvlambaar en irritaties. We hebben vooral het plezier proberen terug te brengen. Werken aan teambuilding. Nu hebben we echt iets om op voort te borduren.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)