WVHEDW heeft weinig in te brengen tegen Sparta Nijkerk

In het Spaanse Valencia is zaterdag eersteklasser WVHEDW er niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen tegen Sparta Nijkerk. De Hoofdklasser was met 5-0 veel te sterk.

Op de tweede dag van het trainingskamp begon het nog goed voor de Amsterdammers. Binnen drie minuten stond Lennart Bril voor het vijandelijke doel, maar vond hij het zijnet. Het was één van de weinige speldenprikjes die WVHEDW uit kon delen. Sparta Nijkerk, dat een niveau hoger speelt, oogde scherper en fitter.

Alleen in het afronden van de kansen schortte het nog bij de ploeg van voormalig OFC-trainer Imdat Ilguy. Een kopbal van Muhammed Dunc werd van de doellijn gehaald, keeper Matthijs Kuiper plukte de bal van de voeten van Jean-Willy Mapinga en Ali Alkan kopte volledig vrijstaand hoog over.

Halverwege de eerste helft was het wel raak. Kuijper had geen antwoord op het afstandsschot van Donny van der Wal: 1-0. De sluitpost moest nog voor de rust de bal opnieuw uit zijn net halen nadat hij verkeerd ingreep bij een diepe bal en Alkan hiervan profiteerde voor de 2-0 ruststand.

Na de rust werd het verschil nog groter en liep Sparta Nijkerk verder uit naar een 5-0 eindstand. Jesse Buitenhuis verschalkte de inmiddels ingevallen doelman Jordy Heimens in de korte hoek en Alkan voltooide zijn hattrick met twee treffers.

Het tweede elftal van WVHEDW versloeg Be Quick 1887 2, ondanks een razendsnelle 0-3 achterstand, met 5-4. Morgen (maandag) een video-verslag rondom de oefenwedstrijd tegen Sparta Nijkerk.